19.5 C
Pals
Diumenge, 17 octubre 2021
- Publicitat -

“Hi ha treballadors a Rosa dels Vents que treballen 24h al dia amb un contracte de 37h i mitja setmanals”

Entrevistem a un treballador de la Rosa dels Vents i membre del nou sindicat, que ajunta a 20 treballadors

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Un dels membres de la secció sindical de la Rosa dels Vents, en Joan, ha explicat al Supermatí de Ràdio Capital que “alguns monitors de 24h treballen dins la casa tota la setmana, però el contracte és de 37 h i mitja, i deixen de treballar a les petites estones de descans”. Des del sindicat, estan intentant que cada treballador/a faci les hores que toquen i que sinó es remunerin les extres, cosa que passaria per contractar a més persones. En l’àrea de servei de la casa (cuiners, reponsables de neteja i manteniment…) també “fan moltes més hores de les que es recullen al contracte i enllacen molts dies sense festa”.

En Joan és treballador de la Rosa dels Vents, a la base nàutica a l’àrea de la Gola del Ter, i membre del nou sindicat, juntament amb 19 treballadors/es més.

Segons ha explicat, el que ha fet vessar el got ha estat com han tractat als monitors positius de COVID.

 

Malgrat ha estat diferent en cada cas de casa de colònies perquè es gestionen sota direccions diferents, no hi havia un protocol clar a seguir. A la base nàutica van tenir un primer brot just després de Sant Joan entre els treballadors, i es va decidir d’un dia per l’altre enviar a tothom a casa seva, malgrat, segons ha explicat en Joan, Rosa dels Vents té el compromís d’allotjar als seus treballadors de maig a setembre. “Quan ets positiu no t’hauries de moure del lloc on t’has estat”, diu en Joan. Se’ls va donar la baixa però no una alternativa d’on passar el confinament.

D’altra banda, en Joan ha assegurat que després del juliol eren 16 persones compartint un mateix lavabo, malgrat havíen estat molt estrictes de no ser més de 3 durant el mes de juliol, quan hi havia més gent.

Després que aquest estiu es denunciés l’incompliment de mesures COVID en una casa de colònies de Rosa dels Vents a Llafranc, l’empresa està sota el punt de mira.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Detenen un home per l’incident mortal a Torrent

L'home detingut per l'accident mortal a la C-66 a l'alçada de Torrent duplicava el límit d'alcohol permès
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -