3 C
Pals
Dimecres, 1 desembre 2021
- Publicitat -

Rosa Lluch (En Comú Podem): “S’ha de protegir encara més la Costa Brava”

Fotografia: Mariona Puig (ACN)

Avui al Supermatí hem parlat amb Rosa Lluch, candidata de Catalunya en Comú Podem per Girona a les eleccions del 14-F. Lluch ha exposat un programa basat en un model de turisme responsable, una major protecció de la Costa Brava i una aposta per buscar solucions ràpides i directes als problemes del transport públic al Baix Empordà. 

Turisme responsable

Pel que fa al model econòmic actual basat en el turisme, Rosa Lluch ha explicat que la pandèmia ha mostrat que el mateix model no funciona. Per això, diu que “caldria replantejar-ne algunes qüestions” amb l’objectiu d’aconseguir un turisme de més qualitat, un turisme responsable.

Defensa que el turisme és molt important per la Costa Brava i Catalunya en general, però que també es pot potenciar un canvi en el model productiu i estimular altres sectors com la indústria. 

Més protecció de la Costa Brava

La candidata ha explicat que Catalunya En Comú Podem, actualment, defensa i s’implica amb el punt de vista de SOS Costa Brava, ja que creuen que “cal protegir encara més la Costa Brava”.

Assegura, a més, que el Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles “va arribar tard i es va quedar curt”, i que caldria desenvolupar-lo més i anar més enllà en aquest sentit. Això sí, Rosa Lluch ha explicat també que aposten pel debat, per seure amb tots els agents del territori i plantejar totes les opcions. 

Sí al tren de la Costa Brava

Rosa Lluch ha explicat que al Baix Empordà hi ha problemes de mobilitat perquè en molts casos les infraestructures han estat plantejades pensant en el turisme, deixant de banda les persones que s’han de desplaçar a diari pel territori.

 

Per això, Catalunya En Comú Podem planteja dues solucions. A curt termini, volen per millorar el servei d’autobusos que uneixen capitals de comarca amb municipis propers. La candidata assegura que cal trobar “solucions ràpides i directes” i aconseguir, per exemple, la concordància d’horaris entre trens i horaris.

Per una altra banda, també aposten “decididament” pel projecte del tren de la Costa Brava per unir Girona i la Costa Brava. Rosa Lluch explica que tirar endavant aquest projecte serviria per ajudar a la gent que necessita transport públic a diari i descongestionaria carreteres.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios