13.8 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Rosa Pedret: “Enguany la sega tradicional de l’arròs passarà a ser un homenatge”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Rosa Pedret: "Enguany la sega tradicional de l'arròs passarà a ser un homenatge"
/

Avui al Supermatí hem parlat amb Rosa Pedret, de l’Àrea de Turisme de Pals, sobre la campanya “Tardor a Pals amb gust d’arròs”. Com que per la pandèmia s’han hagut de cancel·lar bona part de les activitats relacionades amb la promoció de l’arròs, l’Ajuntament recopila i difon part d’aquestes accions amb aquesta campanya, que es fa per primera vegada.

Aquest dissabte es farà l’activitat principal, que és la sega tradicional, i a banda d’això es faran visites guiades amb reserva prèvia. L’aforament serà limitat i per tant, “no tindrà res a veure amb els anys anteriors”, ha dit Pedret. També hauran de portar mascareta tota l’estona i mantenir la distància.

L’arròs té una llarga història vinculada al municipi i aquest any serà una mica diferent. Abans, al juny hi havia la plantada tradicional i després la sega, que ara s’ha mecanitzat. “El que és tradició, ara també serà homenatge”, ha dit Pedret.

A més a més, també compten amb el suport dels establiments de Pals que també oferiran menús i allotjaments. Uns deu restaurants, doncs, tindran arròs a la carta i alguns amb plats i menús especials.

El comerç local també estarà obert per donar suport a la campanya. Totes les activitats s’allargaran fins a final d’octubre, i segons ha explicat Pedret, aquest cap de setmana han hagut de desdoblar algun grup de visites previst perquè hi ha hagut molta afluència de gent, degut al cap de setmana llarg que els ha “desbordat una mica”. “La gent del territori s’han quedat aquí en comptes de marxar i semblava un cap de setmana d’agost!”, ha explicat. Tot i així, ha dit, “en realitat són activitats amb poca gent i molt tranquil·les”.

Aquí hi podeu trobar totes les activitats.

 

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios