8.1 C
Pals
Diumenge, 7 març 2021

Sabeu què es el curs per a guies subaquàtics al parc natural?

El més llegit

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Sabeu què es el curs per a guies subaquàtics al parc natural?/

Des de fa uns anys, el Parc Natural organitza el Curs per a Guies Subaquàtics. Aquest curs està dirigit a professionals de les activitats marines que vulguin millorar la seva formació i els seus coneixements sobre la part submarina del Parc Natural.

L’objectiu final es donar valor als serveis d’interpretació dels guies subaquàtics i que es valori el patrimoni natural submergit. La idea es que si els guies aportant mes i millor informació sobre les immersions que organitzen, els seus clients podran gaudir més de la seva experiència subaquàtica i voldran protegir i cuidar aquesta meravella que tenim al nostre costat. Es diu que quan coneixem una cosa la valorem mes i si la valorem  la cuidem millor.

També es pretén donar a conèixer les accions de gestió que es fan des del parc per tal que els submarinistes coneguin quins son els esforços que es fan en conservar el patrimoni i en quina direcció s’estan fent.

El curs dura dues setmanes entre finals de maig i principis de juny. Inclou sessions teòriques i sortides pràctiques en immersió i en snorkel. Durant les sessions es posa en comú com ser un bon guia i la importància de l’ Ecobriefing abans d’entrar a l’aigua. També es tracta en profunditat quins son els ambients, els animals i les plantes més comuns que trobem durant les nostres immersions. Aprenem coses sobre les gorgònies, el nero, la posidònia, els opistobranquis i molts altres organismes marins. Alguns ja els coneixem, i aprenem coses noves i curioses de les seves vides. Altres no ens hi havíem fixat mai, tot i que hi son per tot arreu.

Als alumnes què superen l’examen se’l hi entrega una certificació del Parc Natural i un identificador subaquàtic.

Tot i que el curs està pensat per a professionals, també està obert a bussejadors esportius que vulguin aprendre més sobre la part submarina del Parc i gaudir més de les seves immersions.

Aquest any el curs es farà a l’Escala. Us animeu a apuntar-vos per aprendre més coses sobre el fons submarí del nostre Parc Natural ?

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 2: 2002

Viatgem al 2002 per descobrir què passava al món, a l'Empordà i quines cançons sonaven!

Altres notícies