25.2 C
Pals
Dimecres, 29 juny 2022
- Publicitat -

Sabeu què es el curs per a guies subaquàtics al parc natural?

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Des de fa uns anys, el Parc Natural organitza el Curs per a Guies Subaquàtics. Aquest curs està dirigit a professionals de les activitats marines que vulguin millorar la seva formació i els seus coneixements sobre la part submarina del Parc Natural.

L’objectiu final es donar valor als serveis d’interpretació dels guies subaquàtics i que es valori el patrimoni natural submergit. La idea es que si els guies aportant mes i millor informació sobre les immersions que organitzen, els seus clients podran gaudir més de la seva experiència subaquàtica i voldran protegir i cuidar aquesta meravella que tenim al nostre costat. Es diu que quan coneixem una cosa la valorem mes i si la valorem  la cuidem millor.

També es pretén donar a conèixer les accions de gestió que es fan des del parc per tal que els submarinistes coneguin quins son els esforços que es fan en conservar el patrimoni i en quina direcció s’estan fent.

El curs dura dues setmanes entre finals de maig i principis de juny. Inclou sessions teòriques i sortides pràctiques en immersió i en snorkel. Durant les sessions es posa en comú com ser un bon guia i la importància de l’ Ecobriefing abans d’entrar a l’aigua. També es tracta en profunditat quins son els ambients, els animals i les plantes més comuns que trobem durant les nostres immersions. Aprenem coses sobre les gorgònies, el nero, la posidònia, els opistobranquis i molts altres organismes marins. Alguns ja els coneixem, i aprenem coses noves i curioses de les seves vides. Altres no ens hi havíem fixat mai, tot i que hi son per tot arreu.

Als alumnes què superen l’examen se’l hi entrega una certificació del Parc Natural i un identificador subaquàtic.

Tot i que el curs està pensat per a professionals, també està obert a bussejadors esportius que vulguin aprendre més sobre la part submarina del Parc i gaudir més de les seves immersions.

Aquest any el curs es farà a l’Escala. Us animeu a apuntar-vos per aprendre més coses sobre el fons submarí del nostre Parc Natural ?

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Joan Laporta presidirà l’homenatge a Johan Cruyff a l’Hostal de La Gavina de S’Agaró

Aquest dissabte 2 de juliol a les 19:00 hores, el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, juntament amb...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -