21.1 C
Pals
Dissabte, 19 Octubre 2019

Sabíeu que el parc natural inclou 8 municipis empordanesos?

El més llegit

Detingut a Palafrugell amb 7 quilograms de marihuana

El detingut està sent investigat per tràfic de drogues

S’ampliarà la plantilla dels serveis socials de Palamós

La plantilla dels serveis socials de Palamós s'ampliarà, després que el Consell Comarcal del Baix Empordà i l'Ajuntament arribessin...

Arriba la 1a Cursa de la dona a Palamós

Els beneficis de les inscripcions aniran a la Fundació Oncolliga, que ofereix suport psicosocial a persones amb càncer i els seus familiars

Divendres amb gran amplitud tèrmica i cap de setmana variable

Divendres amb gran contrast de temperatures entre el matí i el migdia. El cap de setmana l'estat del cel serà variable amb alguns intervals de núvols alts i mitjos. Diumenge no es descarta algun ruixat a l'espera de pluges generalitzades la setmana vinent.

Crema una furgoneta a l’aparcament del Mercadona de Sant Feliu de Guíxols

L'incendi ha causat danys materials a cinc vehicles aparcats al Mercadona però no hi ha hagut cap ferit, l'incendi ha estat a causa d'un curtcircuit i no intencionat

Quan es varen definir els límits del Parc Natural es varen seguir uns criteris que es corresponien a certs valors del nostre Patrimoni Natural que calia assegurar la seva protecció. Això va implicar a dues comarques l’Alt Empordà i el Baix Empordà. I a la vegada va implicar a 8 municipis que son Torroella de Montgrí, Pals, Bellcaire d’Empordà, Palau-sator, Ullà, Fontanilles i Gualta i a l’Alt Empordà: l’Escala.

Si els ordenem segons la superfície que aporten al Parc Natural veiem que:

Torroella de Montgrí representa la major part de la superfície del Parc i aporta la muntanya del Montgrí, una part de la plana del Baix Ter i l’àrea marina.

Pals aporta el terrenys de la plana del Ter i del Daró on es cultiva l’arròs des del segle 15 i una zona important de dunes litorals.

Bellcaire d’Empordà aporta al Parc Natural els terrenys del seu antic Estany de Bellcaire com a zona agrícola.

L’Escala aporta la zona litoral de les Planasses i també la zona de Vilanera, amb els seus Prats secs molt importants com a connectors amb el Parc Natural dels Aiguamolls del alt Empordà.

Palau-Sator aporta la zona humida de les Closes Fondes i una arquitectura medieval destacable.

Ullà aporta terres del Montgrí i de la part fèrtil de la plana del Ter.

Fontanilles aporta una part de la seva plana al·luvial i la ribera del riu Daró.

Gualta, aporta espais de la ribera del riu Daró, que la travessa un pont romànic del segle 16.

Com es pot veure, la delimitació de la zona protegida del Parc Natural afecta a una part concreta de cada municipi implicat. A part tenim l’àmbit de la Carta Europea de Turisme Sostenible, que inclou al municipi sencer de cadascun dels municipis implicats en el Parc Natural i els afecta a nivell de temes concrets com es la promoció turística o el comptatge de visitants.

Últimes notícies

Detingut a Palafrugell amb 7 quilograms de marihuana

El detingut està sent investigat per tràfic de drogues

El carrer Torres i Jonama ja és de direcció única en la seva totalitat

El tram del carrer Torres i Jonama entre el carrer Girona i el giratori del Mil·lenari (rotonda de la benzinera BP) és ja de direcció única. Aquesta artèria viària central de Palafrugell es converteix així en una via d’una única direcció, passant a ser “zona 30” (velocitat màxima 30 km/h) i a la que no poden accedir vehicles de més de 6,5 tones. El nou carril és ara d’ús compartit de vehicles i bicicletes, on aquestes últimes hi tenen prioritat.

Divendres amb gran amplitud tèrmica i cap de setmana variable

Divendres amb gran contrast de temperatures entre el matí i el migdia. El cap de setmana l'estat del cel serà variable amb alguns intervals de núvols alts i mitjos. Diumenge no es descarta algun ruixat a l'espera de pluges generalitzades la setmana vinent.

Novetats de la setmana: Foals, Mando Diao, Mark Lanegan, James Arthur

Aquest divendres de vaga general a Catalunya els llançaments discogràfics no paren i en trobem per tots els gustos, de Foals, passant per Mando Diao, Mark Lanegan, James Arthur, Sufjan Stevens, Stone Temple Pilots o Jimmy Eat World. Alter Bridge, PJ Harvey o Refused també editen nou material. I pel que fa a les cançons…
audio

Ningú no és perfecte – 17 octubre 2019

Ja pots escoltar el programa de cinema i sèries amb Ignasi Arbat.

Més notícies