8.1 C
Pals
Diumenge, 7 març 2021

Sabíeu que tenim més de 9mil aus aquàtiques al Parc?

El més llegit

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Sabíeu que tenim més de 9mil aus aquàtiques al Parc?/

Durant el mes de gener i com cada any des de fa més de 30 anys s’ha fet el cens d’ocells hivernants al Parc natural. Es tracta de reunir un grup d’ornitòlegs experts i repartir-los estratègicament per el territori per comptar quants individus i de quantes espècies d’ocells aquàtics hi ha en aquell moment determinat.

Si això es repeteix cada any podem saber com evoluciona la població d’ocells del Parc Natural al llarg del temps. Però si a més aquest cens es repeteix als diferents espais humits del país, doncs tenim una imatge força exacte de com està la població d’ocells aquest any. I si a més això s’organitza als diferents països d’Europa i del món, doncs tenim una idea de com està la població mundial d’ocells. I això a la vegada ens indica com estan les zones humides del planeta.

Aquest any al Parc Natural del Montgrí illes medes i Baix Ter el cens ha estat realitzat per una dotzena d’experts organitzats per l’ornitòleg torroellenc Albert Burgas, que han comptat més 9mil ocells de 53 espècies diferents d’ocells de zones humides. Entre les que destaquen les 2.809 fredelugues, els 2.696 ànecs collverd i les 1.100 gavines vulgars.

També cal destacar que aquest any la població de corriol camanegra s’ha incrementat en un 40%. El nombre de fredelugues ha augmentat en 800 respecte al 2017 i al 2016. I que aquest any el nombre d’ànec coll verd s’ha tornat a reduir. S’han comptat 700 individus menys que a l’any anterior. Per contra cal destacar la bona diversitat en espècies d’ànecs, fins i tot morells cap-roig i xibec. Ha estat un bon any per a les fotges amb més de cent. El Martinet Blanc i el cabusset han duplicat la seva població. I la presència de les cigonyes s’ha quadruplicat, potser està relacionat amb que als Aiguamolls de l’Empordà han minvat. Altres espècies a destacar son 2 cigonyes negres, 1 gamba groga petita i 2 corriols petits.

A l’hivern es quan es poden observa major quantitat d’ocells al Parc Natural. Us animeu a sortir amb els prismàtics, a veure quants podeu identificar?

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 2: 2002

Viatgem al 2002 per descobrir què passava al món, a l'Empordà i quines cançons sonaven!

Altres notícies