8.8 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Sabíeu que tenim més de 9mil aus aquàtiques al Parc?

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Sabíeu que tenim més de 9mil aus aquàtiques al Parc?
Loading
/

Durant el mes de gener i com cada any des de fa més de 30 anys s’ha fet el cens d’ocells hivernants al Parc natural. Es tracta de reunir un grup d’ornitòlegs experts i repartir-los estratègicament per el territori per comptar quants individus i de quantes espècies d’ocells aquàtics hi ha en aquell moment determinat.

Si això es repeteix cada any podem saber com evoluciona la població d’ocells del Parc Natural al llarg del temps. Però si a més aquest cens es repeteix als diferents espais humits del país, doncs tenim una imatge força exacte de com està la població d’ocells aquest any. I si a més això s’organitza als diferents països d’Europa i del món, doncs tenim una idea de com està la població mundial d’ocells. I això a la vegada ens indica com estan les zones humides del planeta.

Aquest any al Parc Natural del Montgrí illes medes i Baix Ter el cens ha estat realitzat per una dotzena d’experts organitzats per l’ornitòleg torroellenc Albert Burgas, que han comptat més 9mil ocells de 53 espècies diferents d’ocells de zones humides. Entre les que destaquen les 2.809 fredelugues, els 2.696 ànecs collverd i les 1.100 gavines vulgars.

També cal destacar que aquest any la població de corriol camanegra s’ha incrementat en un 40%. El nombre de fredelugues ha augmentat en 800 respecte al 2017 i al 2016. I que aquest any el nombre d’ànec coll verd s’ha tornat a reduir. S’han comptat 700 individus menys que a l’any anterior. Per contra cal destacar la bona diversitat en espècies d’ànecs, fins i tot morells cap-roig i xibec. Ha estat un bon any per a les fotges amb més de cent. El Martinet Blanc i el cabusset han duplicat la seva població. I la presència de les cigonyes s’ha quadruplicat, potser està relacionat amb que als Aiguamolls de l’Empordà han minvat. Altres espècies a destacar son 2 cigonyes negres, 1 gamba groga petita i 2 corriols petits.

A l’hivern es quan es poden observa major quantitat d’ocells al Parc Natural. Us animeu a sortir amb els prismàtics, a veure quants podeu identificar?

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -