- Publicitat -

 

Quan a l’any 2010 es va crear la figura del Parc Natural, es va fer amb l’objectiu principal d’unificar la normativa de protecció dels tres espais de MUNTANYA – PLANA – MAR, que conformen el parc natural i que per si sols ja son de gran interès: el Massís del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

La paraula MOSAIC es la que millor defineix al conjunt d’ambients que conformen el Parc Natural. Per això s’ha afirmat que “El Montgrí, les illes Medes i els aiguamolls del baix Ter es un mosaic excepcional de paisatges i ecosistemes terrestres, litorals i marins.”

Hi destaquen:El massís del Montgrí, es una raresa geològica en mig de les dues planes de l’alt i baix Empordà i que mostra una silueta d’un bisbe estirat. Està ple d’esquerdes, forats i coves. Al Montgrí hi viu Fauna i flora de gran interès com el duc, l’àliga cuabarrada i mirant cap a mar, el corb marí emplomallat

Les illes Medesamb els seus prats submergits de posidònia, els sues boscos animals de gorgònies i els seus peixos grans i abundants
Les platgesamb els sistemes de dunes litorals ben preservats, les parelles de corriol camanegre i la restauració de la Pletera.

Els aiguamolls i maresmesoriginats per el Ter i el Daró amb les tortugues d’estany, el fartet i el corriol. Però també els arrossars que son visitats per molts ocells cada any.
La Plana agrícolaamb el Ter com a eix vertebrador que dona lloc a un mosaic de regadiu i secà, amb masos fortificats

Aquests tres ambients de MUNTANYA-PLANA-i MAR contenen uns espais que estan especialment regulats per tal de protegir-los, ja que son de gran importància i interès.
Al mar tenim les illes Medes que donen tres figures de protecció: la reserva natural parcial marina de les illes Medes, la seva zona perifèrica i la part emergida de les illes Medes, que es declara reserva natural Integral.

A terra, tenim una figura de proteccióal Baix Ter: la reserva natural parcial dels Aiguamolls del baix Ter. Aquesta comprèn les llacunes i els aiguamolls del Ter vell, de la Pletera, de la bassa de Fra Ramon i de les basses d’en Coll i els seus sistemes litorals associats.
Us animeu a conèixer i gaudir d’aquestes joies que tenim a casa nostre?

- Publicitat -