13.2 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

Salut desmenteix que un casament sigui l’únic origen del rebrot de coronavirus a Palafrugell

Els responsables sanitaris de Palafrugell desmenteixen que un casament celebrat fa tres setmanes fos l’únic origen del repunt de casos de coronavirus a Palafrugell, que han situat el municipi amb un dels índexs de rebrot més alt de tot Catalunya. Segons ha pogut saber Ràdio Capital, aquest esdeveniment va generar només una part dels contagis que s’han detectat. Per tant, cal fixar-se en trobades socials i en les escoles per detectar els focus reals.

Nacho Pascual, director de l’Àrea Bàsica de Salut de Palafrugell, ha explicat al Supermatí de Ràdio Capital que el casament produït fa tres setmanes va generar dotze contagis. En aquest temps, a Palafrugell s’han detectat 300 casos positius.

Pascual apunta que les aules i un partit de futbol també haurien generat brots.

El Director del CAP de Palafrugell, Nacho Pascual Cereceda, ha dirigit una carta als ciutadans i ciutadanes del municipi demanant un esforç individual i col·lectiu per fer front al COVID-19. Ara mateix Palafrugell és el municipi de la comarca amb més classes d’escola confinades. A més, la situació a la comarca també és complicada: aquesta, juntament amb la d’aquest cap de setmana de la Bisbal d’Empordà, ja és la segona carta d’alerta que el personal sanitari dirigeix a la població al Baix Empordà.

Tal i com informa la carta, la situació de la pandèmia de coronavirus a Palafrugell és preocupant, amb un índex de contagi en increment exponencial i amb risc de col·lapsar els serveis sanitaris. El director del CAP recorda les mesures que s’han de prendre: ús de mascaretes adequat fora del domicili, respectar la distància de seguretat, rentar-se les mans amb freqüència, distanciament social, eliminar reunions fora d’àmbit familiar. També recorda que si es tenen símptomes la persona s’ha de quedar a casa i contactar amb el centre de salut per tal de poder fer un seguiment estricte de l’aïllament domiciliari de totes aquelles persones positives. Finalment, també demana l’utilització correcta dels serveis sanitaris, perquè d’aquesta manera es pugui actuar sobre tots aquells problemes urgents i relacionats amb la pandèmia de SARS-COV-2.

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios