15.5 C
Pals
Dissabte, 4 desembre 2021
- Publicitat -

Salvar la posidònia també a les Illes Formigues

La nova campanya de conscienciació va dirigida als patrons d'embarcacions que tiren les àncores en zones poblades de posidònia, una planta molt difícil de fer créixer i que assegura un equilibri de l'ecosistema marí

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Associació Amics de les Illes Formigues ha començat una nova campanya de conscienciació del patrimoni natural al territori del Baix Empordà. Concretament, volen fer entendre als patrons de les embarcacions d’esbarjo “que tinguin cura d’allà on tiren les àncores”.

Asseguren que cal ser conscient per evitar “arrancar les plantes de posidònia que tant costen de créixer”, una espècie que assegura un equilibri de l’ecosistema al fons marí. És per això, que durant el mes d’agost s’ha penjat una pancarta a les illes Formigues alertant que la posidònia és font de vida i que s’ha de cuidar i ho fa en aquesta zona on hi ha una praderia important de posidònia que pateix la pressió humana i el canvi climàtic.

La posidònia és una planta endèmica del Mediterrani que contribueix a mantenir la qualitat i l’oxigenació de l’ecosistema submarí. En èpoques de sobreocupació, com és el cas de l’estiu, aquest organisme es malmet per l’efecte del fondeig de vaixells.

Malgrat que ja s’han començat a posar en pràctica eines com les boies ecològiques, amics de les Illes Formigues creu que aquestes no són suficients i calen accions més pedagògiques.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Toni Strubell: “Caimó va fer que Sant Feliu de Guíxols fos el lloc més proper a la llibertat”

A la Fira Indilletres de la Bisbal d'Empordà hem pogut parlar amb Toni Strubell, escriptor de  "Caimó", llibre publicat per l'editorial Llibres del Segle. El llibre de Caimó, segons explica Toni Strubell, té dues finalitats clares: "fer una bona novel·la que la gent pugui gaudir llegint i recuperar un figura com en Pere Caimó". 
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -