15.1 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Sant Feliu de Guixols, aposta cultural

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Sant Feliu de Guixols, aposta cultural
Loading
/

Molta atenció empordanesos de bona voluntat perquè a Sant Feliu de Guíxols, o sigui, de l’Empordà del sud, s’està movent per viure un estiu realment extraordinari. Més enllà d’eslogans, i anant directament als fets, és evident que aquests mesos que venen ens hi haurem d’acostar si realment tenim interès en viure la vida, la festa, la cultura i gaudir d’un potent estiu, culturalment parlant.

I és que a cals ganxons no només estan ja preparant el tradicional menú d’estiu, que inclou la Festa Major, Timbalada, correfoc o trobada gegantera, sinó que també ve acompanyat del Festival de la Porta Ferrada, el més antic de Catalunya, junt amb el germà petit, el nou festival, dels més joves de Catalunya, l’Idílic. I no només hi ha els festivals, sinó que des d’entitats culturals més que rellevants estan preparant una nova edició anomenada Música als Puestus que fan posar tothom a puesto. Amb artistes que, quan els sapigueu, flipareu.

I anant més enllà. No només tindreu festa, disbauixa i alegria Macarena, sinó que també l’aposta cultural passa enguany per tornar a tenir exposició de l’espai CArmen Thyssen, que enguany se’n parlàrà, i molt, i sempre bé. O sigui, un estiu ben rodó, al qual encara li hem d’afegir moltes sorpreses que arriben també associades, com el Festival d’Humor Salat, els espectacles a Las Vegas i tota l’aventura que sigui capaç de generar el patrimoni de Sant Feliu.

Ja veníem d’una primavera rica i plena en cultura: d’una fira del conte extraordinàriament positiva i participada, passant per dos aplecs, el de la sardana i el de Pedralta, plens de gent. Quan una ciutat sap què vol ser quan sigui gran, i fa una aposta, impressiona veure com totes les peces van encaixant i completen el mosaic. Apostar per la cultura, ho estem veient, es transforma en motor d’economia. Veurem ben aviat tot el resultat.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios