10.8 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aposta per un nou pàrquing a l’estiu del 2022

La proposta és que se situï entre l’estació de busos i la carretera de Tossa, sigui d’estructura modulable i tingui capacitat per a 515 cotxes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Per pal·liar la manca d’espai per aparcar al municipi i després de llargues baralles entre els diversos grups polítics, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, té una nova proposta. Es tracta d’un pàrquing de 515 places, ubicat entre la Corxera i la carretera de Tossa i realitzat en un reguitzell de mòduls prefabricats. Recordem que l’executiu havia tingut que renunciar a un primer projecte de pàrquing, prop del Teatre Municipal, avaluat en uns 11 milions d’euros perquè l’Agència Catalana de l’Aigua l’havia tombat en considerar que els terrenys eren inundables.

Així, Carles Motas ha buscat una alternativa i proposa ara aquest nou projecte, d’un import de menys de 6 milions d’euros, la qual cosa permetria que estigui només à càrrec del consistori, sense buscar finançament privat. Segons l’alcalde és un gran avantatge ja que les llargues concessions privades deixen poc marge a l’Ajuntament per controlar les tarifes. Tal com informa El Punt Avui, el nou pàrquing tindrà capacitat per a 515 vehicles però, gràcies a la construcció modulable, es podrà ampliar en funció de la demanda. Així, es podria començar a utilitzar abans que terminés la totalitat de les obres i, depenent de quan comencin, es podria ja tenir unes places per a l’estiu 2022.

Pel que fa als aparcaments prefabricats, l’alcalde argumenta que si bé són de moment poc freqüents en l’ús civil i s’apliquen més a l’àmbit logístic, ja estan funcionant a les Illes Canàries. A més, Motas posa en relleu els punts forts d’aquest tipus d’equipament, com ara que pel fet de ser desmuntables, els mòduls es poden fàcilment canviar de lloc, reciclar o fins i tot s’hi poden col·locar plaques fotovoltaiques. Això podria facilitar l’accés a ajudes econòmiques del fons europeus Next Generation i beneficiar d’aquesta manera les finances ganxones.

Motas ha exposat l’avantprojecte als grups de l’oposició, ERC i JxCat, i serà un dels punts destacats de l’acte que han convocat per al 3 de juny, al Teatre Municipal Narcís Masferrer.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -