8.6 C
Pals
Dijous, 4 març 2021

Sant Feliu de Guíxols aprova el plec de clàusules per als serveis de neteja i recollida de residus

El nou contracte serà de 10 anys i representa 5 milions d’euros l’any

El més llegit

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Francesc Ferrer: “Si el Club Llagostera jugués a l’Estartit, generaria molts avantatges pel municipi”

El Club Llagostera Costa Brava podria jugar a l'Estartit com a seu fixa. Es trata d'un tema molt embrionari...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Dimecres passat el Ple Municipal Extraordinari de Sant Feliu de Guíxols va aprovar el plec de clàusules administratives per treure a licitació el nou contracte dels serveis de neteja viària i de les platges així com la recollida de residus i la gestió de la deixalleria municipal.

Per tant, les empreses interessades en presentar-se a la licitació ja poden fer-ho i les seves propostes seran valorades per el comitè d’experts. L’alcalde Carles Motas estima que entre els mesos de maig i juny podran adjudicar el contracte a la nova empresa.

El nou contracte tindrà una duració de 10 anys i no de 5 com era fins ara. La raó és que la nova empresa haurà de fer una gran inversió econòmica, com ara la compra de vehicles i contenidors, i per tant no podria amortitzar-la en 5 anys. A més, Carles Motas considera que és més fàcil que les empreses vinguin a concursar amb un contracte de 10 anys. Recalca que la intenció és tenir una ciutat més neta i és per això que aquest contracte és el més important de l’Ajuntament ja que representa 5 milions d’euros l’any.

Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de l’Equip de Govern (Tots per Sant Feliu i PSC), l’abstenció d’ERC i JxCAT i els vots en contra d’Avencem-Més i Guíxols des del Carrer. Pel que fa a ERC, Jordi Cambronero estima que és un plec poc ambiciós i també qüestiona la improvisació dels recents canvis de durada. Cristina Vicens, de Junts per Catalunya, va manifestar la seva oposició a l’allargament de la durada del contracte i va demanar més compromís de dotació econòmica. Finalment, pel que fa als vots en contra, per a Pere Albó, d’Avencem-Més, la gestió de la contractació és millorable i Guíxols des del Carrer considera que aquest contracte ignora l’emergència climàtica, no redueix la generació de residus i omet la deixalleria mòbil.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La Mostra de Teatre juvenil de Palamós es farà de manera virtual a La Gorga

La Mostra de Teatre infantil i juvenil de Palamós no es podrà celebrar en la seva versió habitual a...

Altres notícies