10.8 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols es prepara per recuperar el Carnaval en les dates habituals

Aquest any les 21 colles del municipi participaran a les diverses activitats del carnaval

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Carnaval de la Costa Brava Centre recupera les seves dates habituals després que l’any passat es decidís ajornar al mes d’abril. I una de les poblacions que s’està preparant per al Carnaval és Sant Feliu de Guíxols, població que enceta les rues de la Costa Brava Centre el divendres 17 de febrer.

El secretari de l’Associació de Colles Ganxones i membre de la colla Uuhquexungu!, Carles Benguerel (també conegut com a Festi), reconeix que les colles de Sant Feliu de Guíxols encaren la recta final a l’hora de preparar les carrosses i disfresses per encetar el Carnaval 2023. A més, aquest any estan “contents” perquè recuperen la normalitat després de dos anys afectats per la pandèmia.

El relleu generacional

Cal recordar que l’any passat hi va haver colles de Sant Feliu de Guíxols que no van sortir durant les rues del mes d’abril. Però tal com explica Carles Benguerel aquest any les 21 colles del municipi participaran en les diverses activitats del carnaval. Tot i això, aquest any dues colles han acabat desapareixent.

El secretari de l’associació de colles ganxones explica que aquesta aparició i desaparició de colles de carnaval respon a un canvi generacional tant fora de les colles com a dins. És a dir, hi ha gent més gran que va deixant pas a les generacions més joves.

Aquest relleu generacional es pot observar, per exemple, a l’hora de crear disfresses. Abans les colles tenien una persona que s’encarregava de cosir les disfresses, reconeix Carles Benguerel. Però durant els últims anys un gran nombre de carrosses busca externalitzar aquesta feina i que una modista creï i confeccioni la vestimenta o comprar la disfressa directament des d’Internet.

Queda menys d’un mes pel carnaval, però hi ha colles que van més avançades que d’altres a l’hora de construir la carrossa. Tal com explica en Carles Benguerel, “a mesura que s’acosta el carnaval hi ha més gent que va a la nau dels carrossaires per fer feina”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -