24.1 C
Pals
Dilluns, 26 octubre 2020

Sant Feliu de Guíxols reclamarà els diners per a les escoles bressol

El ple municipal aprova una moció perquè la Generalitat pagui el deute pendent.

El més llegit

Palafrugell és el municipi amb més classes confinades del Baix Empordà

Palafrugell té 19 grup en quarantena, seguit per Sant Feliu de Guíxols (7), Torroella de Montgrí (5) i la Bisbal d'Empordà (3).

Batuda de senglars a diversos municipis del Baix Empordà

Segons l'alcalde de Castell Platja d'Aro, suposen un risc, ja que poden provocar accidents de trànsit i, a més, destrossen zones públiques i privades.

Alerta dels sanitaris de la Bisbal d’Empordà per l’increment de casos de coronavirus

Alerten que el creixement és "exponencial i amb risc de col·lapsar els serveis sanitaris".

El Baix Empordà entre les comarques amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

Dins de la comarca la situació és complicada a Palafrugell que se situa com el municipi amb la taxa de PCR més alta de tot Catalunya, amb un 22,98% de proves positives de COVID-19
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols reclamarà a la Generalitat el deute pendent per les escoles bressol. El darrer ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció que insta el consistori a demanar al Govern els diners que va deixar de rebre des del 2012, quan la Generalitat va eliminar les subvencions a les llars d’infants municipals. Sant Feliu de Guíxols s’afegeix a Palafrugell, que a final s de gener ja va decidir fer aquest pas. En canvi, Palamós ha optat per esperar que hi hagi una solució negociada.

El curs 2012-2013, la Generalitat va aturar les subvencions que atorgava a les escoles bressol públiques per a la formació dels infants dels 0 als 3 anys. El Govern ho va atribuir a la manca de recursos econòmics. Era el moment de les retallades de l’executiu de CiU. Per Guíxols des del Carrer, això són excuses. Aquesta formació va portar la proposta al darrer ple municipal. El portaveu del grup, Jordi Lloveras, sosté que va ser una decisió ideològica.

Des del grup de CiU, la portaveu Dolors Ligero defensa el govern d’aquell moment i atribueix les retallades a l’ofec econòmic de l’Estat.

Recentment, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dona la raó a una trentena d’ajuntaments a reclamar els diners pendents a la Generalitat. Els tribunals ja s’havien pronunciat en el mateix sentit davant reclamacions individuals de ciutats de l’àrea de Barcelona. La resolució del TSJ fa referència a tres cursos escolars, des de 2012 fins a 2015, i concreta el deute en uns 1.300 euros per alumne i curs. Per tot plegat, l’alcalde, Carles Motas, mostra alguns dubtes respecte de la devolució del deute acumulat pel govern català-

La moció de Sant Feliu de Guíxols s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups, inclòs el de CiU tot i matisar els motius de les retallades.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

- Publicitat -

Un programa infame – 25 octubre 2020

Nova edició del programa més infame de la ràdio!

Ona Jove – 25 octubre 2020

El programa més random de Ràdio Capital aterra una setmana més.

FOTOS: es veu un catxalot a la costa de Palamós

No és la primera vegada que s'observa aquesta espècie a les costes del Baix Empordà

Els sanitaris de Palafrugell alerten als ciutadans de la situació preocupant del COVID al municipi

Ja és la segona carta d'alerta que el personal sanitari dirigeix a la població al Baix Empordà.

Altres notícies