26 C
Pals
Dimecres, 16 juny 2021
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols reclamarà els diners per a les escoles bressol

El ple municipal aprova una moció perquè la Generalitat pagui el deute pendent.

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Sant Feliu de Guíxols reclamarà a la Generalitat el deute pendent per les escoles bressol. El darrer ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció que insta el consistori a demanar al Govern els diners que va deixar de rebre des del 2012, quan la Generalitat va eliminar les subvencions a les llars d’infants municipals. Sant Feliu de Guíxols s’afegeix a Palafrugell, que a final s de gener ja va decidir fer aquest pas. En canvi, Palamós ha optat per esperar que hi hagi una solució negociada.

El curs 2012-2013, la Generalitat va aturar les subvencions que atorgava a les escoles bressol públiques per a la formació dels infants dels 0 als 3 anys. El Govern ho va atribuir a la manca de recursos econòmics. Era el moment de les retallades de l’executiu de CiU. Per Guíxols des del Carrer, això són excuses. Aquesta formació va portar la proposta al darrer ple municipal. El portaveu del grup, Jordi Lloveras, sosté que va ser una decisió ideològica.

Des del grup de CiU, la portaveu Dolors Ligero defensa el govern d’aquell moment i atribueix les retallades a l’ofec econòmic de l’Estat.

Recentment, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dona la raó a una trentena d’ajuntaments a reclamar els diners pendents a la Generalitat. Els tribunals ja s’havien pronunciat en el mateix sentit davant reclamacions individuals de ciutats de l’àrea de Barcelona. La resolució del TSJ fa referència a tres cursos escolars, des de 2012 fins a 2015, i concreta el deute en uns 1.300 euros per alumne i curs. Per tot plegat, l’alcalde, Carles Motas, mostra alguns dubtes respecte de la devolució del deute acumulat pel govern català-

La moció de Sant Feliu de Guíxols s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups, inclòs el de CiU tot i matisar els motius de les retallades.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -