13.3 C
Pals
Dimarts, 24 maig 2022
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols remodelarà l’antic hospital

A l'edifici es crearan espais d'oficina i, també, un museu

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després de dues dècades sense cap ús concret, l’Hosiptal Antic de Sant Feliu de Guíxols destinarà els seus espais com a centre d’oficines i centre d’exposicions del Museu d’Història Local. Actualment, l’edifici només fa quatre anys que està remodelat per fora, faltava realitzar la reforma interior.

Segons el Diari de Girona, el 2022, el govern municipal, preveu invertir 133.000 € per instalar-hi un ascensor. També preveuen invertir 500.000 €, gestionats per la Diputació de Girona per començar a adequar-hi l’interior de les plantes baixa i primera.

La història de l’Antic Hospital

El conjunt data d’inicis del segle XVII, fora de l’antiga muralla de fortificació per prevenir la propagació de malalties contagioses, i es va ampliar al segle XVIII. Està qualificat com a bé d’intarès cultural. La darrera intervenció la va realitzar al segle XX i va ser dissenyada per l’arquitecte Joan Bordàs.

Durant els anys 80 va passar a mans municipals i duarant els darrers anys d’activitat, fins al gener de 2004, va ser utilitzat com a residència geriàtrica. Va ser llavors quan van traslladar els 73 interns que hi havia a l’edifici a l’actual Sant Feliu Gent Gran.

Des d’aleshores l’antic hospital havia quedat en desús. Una de les primeres opcions va ser destinar-lo al Museu Thyssen, pero no va quallar. Llavors, durant els primers anys de la crisi, s’hi volia traslladar el Museu de la Medicina de Catalunya i repartir els diversos espais. Però amb l’arribada de Tots per Sant Feliu a l’alcaldia, van canviar les necessitats. El Museu Thyssen es va traslladar al Monestir i es va decidir que el Museu d’Història es traslladés a l’edifici de l’Antic Hospital.

El nou planejament

La directora del museu, Sílvia Alemany, avança que ja s’està treballant en una primera mostra renovada sobre la història ganxona contemporània. Aquesta nova mostra se centrarà en la transició industrial, al segle XIX i la transició cap al turisme, a mitjans del segle XX. L’únic obstacle que remarca és que la superfície d’exposició que hi ha al monestir es veurà reduïda en aquest nou espai.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mantinc el català (tant com puc)

Últimament s'ha posat de moda aquella frase de "Mantinc el català", per posar èmfasi en què cal reforçar l'ús...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -