23.4 C
Pals
Dimecres, 8 maig 2024
- Publicitat -

Santa Cristina impulsa una campanya per reflexionar sobre les discriminacions a les dones

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, a través del Punt d’Igualtat, impulsarà una nova campanya per fer reflexionar la ciutadania de les moltes discriminacions que pateixen algunes dones, pel fet de ser dones i a la vegada no pertànyer a la cultura, ètnia o religió majoritària i/o no haver nascut al municipi. La campanya, anomenada “Cristinenques d’arreu” i que aplega una vintena de dones del municipi d’origen diferent, es va presentar ahir al vespre a l’Espai Ridaura durant la commemoració dels actes centrals del Dia Internacional contra la Violència Masclista. Abans, Maria Josep León, en nom de l’Associació de Dones Ermessenda, va llegir un manifest i es va representar la performance “Invisible”, dirigida per Geòrgia Bonell amb la implicació d’una quinzena de joves, en què es denunciava de manera impactant la violència masclista a través de diferents disciplines artístiques.

“Cristinenques d’arreu” es començarà a implementar al gener i finalitzarà el 8 de març del 2020, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones. La campanya es concreta en uns cartells on apareixen les dones i on es qüestionen possibles idees preconcebudes que té la societat envers les dones nouvingudes i com aquests prejudicis afecten en la vida d’aquests dones: “Els nostres fills i files juguen junts. Per què nosaltres no parlem mai?”, “No tenim les mateixes creences. És per això que desconfies de mi?”, “Prendries un cafè amb mi?” o “Amb la mateixa titulació, tindríem les mateixes oportunitats laborals?”. “Espero que la campanya arribi a tothom i ens faci reflexionar”, va manifestar la regidora del Punt d’Igualtat, Imma Martí, que va afegir: “el missatge és clar, tots cerquem igualtats d’oportunitats!”.

El programa, que també ha comptat amb la implicació de l’àrea de Joventut, continuarà dimarts, 26 de novembre, amb una caminada reivindicativa. La caminada, que organitza l’Associació de Dones Ermessenda, tindrà el punt de trobada a l’Oficina de Turisme, a les 9,30 hores. L’acció reivindicativa passarà pel centre del municipi i rodalies. Finalment, el 28 de novembre, també impulsada per l’entitat local, es farà una xerrada sota el títol “Homes i dones per la igualtat, una crida per la implicació dels homes”, que es farà a la sala d’exposicions la Caixa, a les 19 hores.

La commemoració contra la violència masclista va iniciar-se fa un parell de setmanes amb un taller de teatre social, que va aplegar una vintena de joves a la Zona Jove del municipi. Durant el taller, a càrrec de Bonell, els joves van fer diversos exercicis teatrals, com passar una pilota de foc imaginària, dir el seu nom, dir que m’agrada o no, llegir la mort de diverses dones per violència de gènere… La setmana passada es van fer dues xerrades. La primera, amb una elevada afluència de famílies participants, va tractar sobre la detecció i prevenció d’abusos sexuals durant la infància i adolescència i va anar a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet. La segona, va tractar el tema “De festa, decideix i respecte. El consentiment i l’assetjament en espais d’oci nocturn de la Vall d’Aro”. A més, dijous es va fer un taller d’autoprotecció a càrrec dels Mossos d’Esquadra que va aplegar una vintena de dones.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival Ítaca ha venut més de la meitat de les entrades per l’edició d’enguany

El programa del festival inclou quinze actuacions que recorren diversos municipis de l'Empordà com Gualta, Corçà, la Pera, l'Estartit i Calella de Palafrugell.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -