24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Sara García: “És important donar a conèixer l’autisme per sensibilitzar la societat”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Sara García: "És important donar a conèixer l'autisme per sensibilitzar la societat"
Loading
/

El pròxim diumenge és el Dia Mundial de la Sensibilització sobre l’Autisme. L’associació Viu Autisme ho commemora amb la 8a edició de la cursa Corre per l’Autisme, que se celebra cada any a Platja d’Aro. Al Supermatí de dijous vam rebre a una de les organitzadores i membre de Viu Autisme, Sara García, per obtenir més detalls sobre la festa.

A les 10 del matí s’encetarà la cursa que surt del Port Nàutic i que recorrerà tot el passeig marítim amb dues voltes, un total de 12 km. “Volem que sigui una cursa molt visible, molt de poble”, destaca García. D’altra banda, la caminada popular farà només una volta, així com l’infantil, que començarà a les 9.30. Més enllà de la cursa, s’oferiran activitats com tallers infantils, que es faran simultàniament amb la cursa i la caminada, i una botifarrada.

Després de tres anys aturats per la pandèmia la celebració girarà al voltant de la “sensibilització i conscienciació sobre la realitat de les famílies que vivim amb un fill o filla amb autisme”, explica García. Enguany l’associació també celebra el seu desè aniversari. La celebració també és un moment de retrobada per a totes les famílies que han donat suport durant aquests 10 anys. Viu Autisme va néixer a l’Empordà d’una necessitat de suport per donar a entendre “què estem vivint” i aconseguir que els nens i nenes que pateixen autisme rebin els recursos necessaris de l’entorn per poder desenvolupar-se.

La celebració comptarà amb un concert solidari de la mà d’artistes empordanesos com el Miquel Abras i en Toni Molina, entre altres, que des del principi “han col·laborat perquè la música també porti el missatge que nosaltres volem difondre”, explica l’organitzadora.

Les inscripcions a totes les modalitats segueixen obertes a la web dsports.cat fins l’últim dia. D’altra banda, explica García, enguany donen la possibilitat d’inscriure’s el mateix dia presencialment.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios