12.7 C
Pals
Dijous, 8 desembre 2022
- Publicitat -

Segon adéu al Cinema Arinco de Palamós, només un any després de tornar a obrir

Palamós es torna a quedar sense cinema. El Cinema Arinco tornarà a tancar, després d’un any de funcionament. Segons ha pogut confirmar Ràdio Capital de l’Empordà després que ho avancés El Cinèfil, els nous gestors de l’espai no han pogut fer front al tancament provocat per la crisi sanitària del coronavirus.

L’empresa que explota els cinemes, Picking SL, havia demanat als propietaris de l’espai reduir el preu del lloguer, perquè no havien pogut treballar durant tres mesos. Però la resposta ha estat negativa. Així ho ha explicat el portaveu de l’empresa, Víctor Lafuente a Ràdio Capital de l’Empordà.

De fet, l’empresa llogatera, com explica Lafuente, havia permès reduir el preu del lloguer a la meitat durant aquests tres mesos, fins a l’agost, però després al setembre demanava que es pagués el que s’havia reduït.

La propietat, d’un particular, “no pot ser un ús comercial, ha de ser un equipament cultural”, com ha explicat el portaveu de l’empresa cinèfila en aquesta emissora. Això sí, Lafuente ha confirmat que no descarten tornar però que “el model de negoci” serà diferent en els pròxims mesos.

L’Arinco tenia els seus quatre treballadors en ERTO, i així ho han estat en els moments més importants de l’any pel cinema, Setmana Santa i l’inici de la temporada d’estiu. Perquè “una cosa és la pandèmia, però l’altra és la por” perquè a la gent li costarà anar al cinema després de l’experiència del coronavirus.

El Cinema Arinco havia reobert les portes l’abril de 2019

Els únics cinemes de Palamós van reobrir l’abril de 2019 després de dos anys tancats. Tot i això, “tothom vol un cine, però no tothom ve al cine” com ha explicat el portaveu del Cinema Arinco a Ràdio Capital de l’Empordà. A partir de Setmana Santa, compensaven els ingressos de l’establiment fins que acabava l’estiu, per això feien un balanç a final d’any.

Recupera l’entrevista sencera a Ràdio Capital.

1 COMENTARI

Comments are closed.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios