17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Tomben la construcció de 3.600 habitatges polèmics al Baix Empordà

La Generalitat aprova una segona moratòria i atura les construccions d’habitatges polèmics sense llicència a Torroella de Montgrí, Pals, Begur, Mont-ras, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tomben la construcció de 3.600 habitatges polèmics al Baix Empordà
Loading
/

La Generalitat de Catalunya ha aprovat una segona moratòria urbanística a la Costa Brava. Aquesta nova prohibició, aturarà durant un any donar noves llicències de construcció a zones polèmiques com la Platja de Pals, Torroella de Montgrí, Begur, Santa Cristina d’Aro i a Calonge i Sant Antoni.

Entre els més destacats hi ha els catorze sectors de Pals i els 1.364 habitatges previstos. A aquesta moratòria però també se li sumen vuit nous terrenys de sòl urbà no consolidat que s’haurien d’haver inclòs a la primera moratòria a tota la costa gironina. Són els casos de projectes amb poc pendent però paisatgísticament en llocs molt importants. Agustí Serra, secretari d’Hàbitat Urbà i Territori.

El futur d’aquests nous sectors aturats s’hauran de decidir en el Pla Director Urbanístic (PDU) que el Departament de Territori i Sostenibilitat està redactant. La previsió és aprovar el pla a finals del 2019. Serà en el document on es decidirà si s’han de fixar directrius en l’edificació, reordenar els sòls per disminuir l’impacte ambiental o inclús la desclassificació. Agustí Serra, secretari d’Hàbitat Urbà i Territori.

L’aprovació del primer avanç del Pla Director Urbanístic s’ha fet aquest dimecres. Això ha significat que s’han començat a delimitar les zones on actuarà aquest PDU. Aquest pla només s’aplicarà a aquells municipis que no tenen la normativa actualitzada. Què vol dir això? Doncs que el PDU se centrarà en els municipis que no han aprovat el Pla d’Ordenament Urbanístic Municipal després del 2010. Els POUMs han de fixar les zones de desenvolupament i les densitats de creixement. Actualment, només quatre municipis del Baix Empordà tenen un POUM actualitzat i són els de Palafrugell, Palamós, Calonge i Sant Antoni i finalment el de Platja d’Aro.

Ara amb el Pla Director Urbanístic s’estudiarà què passa als municipis de Torroella de Montgrí, Pals, Begur, Mont-ras, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro. Aquests municipis representen 74 dels sectors afectats a tota la Costa Brava, d’un total de 165 amb la segona moratòria urbanística.

MUNICIPI

SECTORS AFECTATS

HABITATGES PREVISTOS

HECTÀREES

Torroella de Montgrí

6

781

61,1 ha

Pals

17

1.380

134,5 ha

Begur

18

696

114,7 ha

Mont-ras

5

337

37,5 ha

St. Feliu de Guíxols

14

1.292

73,7 ha

Sta. Cristina d’Aro

14

1.805

197,8 ha

Als sectors que s’han aturat durant un any per la segona moratòria urbanística, també s’hi han d’afegir els sòls urbanitzables i els sòls urbans no desenvolupats. Concretament s’afegiran a l’aturada aquells terrenys que no tenen res construït, ni els carres i que estan situats a 500 metres de la línia de la Costa Brava. Això sí, el Pla Director Urbanístic també revisarà la normativa d’aquells sòls urbans consolidats. Els sòls urbans consolidats fan referència a aquells espais on ja hi ha carrers i enllumenat públic però encara falten construir els edificis

Aquesta nova segona moratòria urbanística a la Costa Brava permet als Ajuntaments demanar informació del projecte durant un mes. Serà en aquest termini que es podran presentar al·legacions, com s’estipula a la legislació vigent. Tot i això, els ciutadans també podran conèixer el Pla Director Urbanístic i aportar-hi alguna observació. Amb aquestes al·legacions estudiades i, si escau, implementades s’aprovarà la versió inicial del PDU.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -