24.1 C
Pals
Divendres, 18 setembre 2020

Tomben la construcció de 3.600 habitatges polèmics al Baix Empordà

La Generalitat aprova una segona moratòria i atura les construccions d’habitatges polèmics sense llicència a Torroella de Montgrí, Pals, Begur, Mont-ras, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.

El més llegit

Dues classes del Baix Empordà confinades per coronavirus

Tres dies després del començament del curs escolar, al Baix Empordà dos centres han hagut de confinar una classe: un és el col·legi de Vulpellac i l'altre, l'Institut Sant Feliu de Guíxols.

Alumnes Palafrugell i Palamós falten a classe a les tardes per demanar la jornada contínua

A l'Escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell i a l'Institut-escola Vila-Romà de Palamós part dels alumnes han faltat a classe a les tardes per a protestar contra la negativa d'Educació de permetre la jornada contínua a les escoles de Catalunya.

Presó sense fiança per al detingut per matar un home d’un tret a Calonge i segrestar i violar una dona

El jutjat d'instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut diumenge per matar un home d'un tret a Calonge i segrestar i violar una dona

Gairebé tota l’oposició de Calonge presenta una moció de censura

Tot i que el comunicat no ho explicita, cal assumir que liderarà el nou govern l'exalcalde Jordi Soler. Els grups que presenten la moció sumen majoria

La Generalitat de Catalunya ha aprovat una segona moratòria urbanística a la Costa Brava. Aquesta nova prohibició, aturarà durant un any donar noves llicències de construcció a zones polèmiques com la Platja de Pals, Torroella de Montgrí, Begur, Santa Cristina d’Aro i a Calonge i Sant Antoni.

Entre els més destacats hi ha els catorze sectors de Pals i els 1.364 habitatges previstos. A aquesta moratòria però també se li sumen vuit nous terrenys de sòl urbà no consolidat que s’haurien d’haver inclòs a la primera moratòria a tota la costa gironina. Són els casos de projectes amb poc pendent però paisatgísticament en llocs molt importants. Agustí Serra, secretari d’Hàbitat Urbà i Territori.

El futur d’aquests nous sectors aturats s’hauran de decidir en el Pla Director Urbanístic (PDU) que el Departament de Territori i Sostenibilitat està redactant. La previsió és aprovar el pla a finals del 2019. Serà en el document on es decidirà si s’han de fixar directrius en l’edificació, reordenar els sòls per disminuir l’impacte ambiental o inclús la desclassificació. Agustí Serra, secretari d’Hàbitat Urbà i Territori.

L’aprovació del primer avanç del Pla Director Urbanístic s’ha fet aquest dimecres. Això ha significat que s’han començat a delimitar les zones on actuarà aquest PDU. Aquest pla només s’aplicarà a aquells municipis que no tenen la normativa actualitzada. Què vol dir això? Doncs que el PDU se centrarà en els municipis que no han aprovat el Pla d’Ordenament Urbanístic Municipal després del 2010. Els POUMs han de fixar les zones de desenvolupament i les densitats de creixement. Actualment, només quatre municipis del Baix Empordà tenen un POUM actualitzat i són els de Palafrugell, Palamós, Calonge i Sant Antoni i finalment el de Platja d’Aro.

Ara amb el Pla Director Urbanístic s’estudiarà què passa als municipis de Torroella de Montgrí, Pals, Begur, Mont-ras, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro. Aquests municipis representen 74 dels sectors afectats a tota la Costa Brava, d’un total de 165 amb la segona moratòria urbanística.

MUNICIPI

SECTORS AFECTATS

HABITATGES PREVISTOS

HECTÀREES

Torroella de Montgrí

6

781

61,1 ha

Pals

17

1.380

134,5 ha

Begur

18

696

114,7 ha

Mont-ras

5

337

37,5 ha

St. Feliu de Guíxols

14

1.292

73,7 ha

Sta. Cristina d’Aro

14

1.805

197,8 ha

Als sectors que s’han aturat durant un any per la segona moratòria urbanística, també s’hi han d’afegir els sòls urbanitzables i els sòls urbans no desenvolupats. Concretament s’afegiran a l’aturada aquells terrenys que no tenen res construït, ni els carres i que estan situats a 500 metres de la línia de la Costa Brava. Això sí, el Pla Director Urbanístic també revisarà la normativa d’aquells sòls urbans consolidats. Els sòls urbans consolidats fan referència a aquells espais on ja hi ha carrers i enllumenat públic però encara falten construir els edificis

Aquesta nova segona moratòria urbanística a la Costa Brava permet als Ajuntaments demanar informació del projecte durant un mes. Serà en aquest termini que es podran presentar al·legacions, com s’estipula a la legislació vigent. Tot i això, els ciutadans també podran conèixer el Pla Director Urbanístic i aportar-hi alguna observació. Amb aquestes al·legacions estudiades i, si escau, implementades s’aprovarà la versió inicial del PDU.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Jordi Soler compartirà l’alcaldia de Calonge però no aclareix amb qui

El líder de Junts per Catalunya, Jordi Soler, no acabarà el mandat com a alcalde si prospera la moció de censura que ha presentat

El gran collar de la justícia

S’inicia de nou el curs judicial amb la protocol·lària cerimònia presidida pel rei d’Espanya i el president del Tribunal Suprem, també president del Consell General del Poder Judicial.

Torroella instal·la càmeres de control de matrícula als accessos per millorar la seguretat ciutadana

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí - l'Estartit, ha instal·lat dues càmeres lectores de matrícules als accessos de Torroella, pel pont del Ter i per Ullà, amb l'objectiu millorar la seguretat ciutadana al municipi.

L’Ajuntament de Palamós aprova una aportació de 210.000 euros adreçats a mesures en matèria d’habitatge per pal•liar els efectes del Covid-19

L'Ajuntament de Palamós aportarà un total de 210.000 € a ajuts al lloguer i les quotes hipotecàries, destinats a les persones del municipi que són arrendatàries o propietàries d'habitatge habitual i que s'han vist afectades per l'impacte econòmic de la Covid-19.

Augment de la nuvolositat i la inestabilitat

Divendres amb cel entre mig i força ennuvolat. La inestabilitat augmenta la propera matinada quan són possibles tempestes i ruixats fins dissabte al migdia. Temps més assolellat entre dissabte a la tarda i fins diumenge al migdia amb noves nuvolades durant la tarda de diumenge.

Altres notícies