24.1 C
Pals
Dijous, 26 novembre 2020

Tomben la construcció de 3.600 habitatges polèmics al Baix Empordà

La Generalitat aprova una segona moratòria i atura les construccions d’habitatges polèmics sense llicència a Torroella de Montgrí, Pals, Begur, Mont-ras, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.

El més llegit

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Salut es planteja nous cribratges de coronavirus al Baix Empordà”

L'objectiu és detectar asimptomàtics entre la població major de 16 anys

Desenes de sancions a Palafrugell per saltar-se les restriccions i el toc de queda

La Policia de Palafrugell ha posat desenes de denúncies per saltar-se el toc de queda, per reunir-se més de 6 o per no dur mascareta
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La Generalitat de Catalunya ha aprovat una segona moratòria urbanística a la Costa Brava. Aquesta nova prohibició, aturarà durant un any donar noves llicències de construcció a zones polèmiques com la Platja de Pals, Torroella de Montgrí, Begur, Santa Cristina d’Aro i a Calonge i Sant Antoni.

Entre els més destacats hi ha els catorze sectors de Pals i els 1.364 habitatges previstos. A aquesta moratòria però també se li sumen vuit nous terrenys de sòl urbà no consolidat que s’haurien d’haver inclòs a la primera moratòria a tota la costa gironina. Són els casos de projectes amb poc pendent però paisatgísticament en llocs molt importants. Agustí Serra, secretari d’Hàbitat Urbà i Territori.

El futur d’aquests nous sectors aturats s’hauran de decidir en el Pla Director Urbanístic (PDU) que el Departament de Territori i Sostenibilitat està redactant. La previsió és aprovar el pla a finals del 2019. Serà en el document on es decidirà si s’han de fixar directrius en l’edificació, reordenar els sòls per disminuir l’impacte ambiental o inclús la desclassificació. Agustí Serra, secretari d’Hàbitat Urbà i Territori.

L’aprovació del primer avanç del Pla Director Urbanístic s’ha fet aquest dimecres. Això ha significat que s’han començat a delimitar les zones on actuarà aquest PDU. Aquest pla només s’aplicarà a aquells municipis que no tenen la normativa actualitzada. Què vol dir això? Doncs que el PDU se centrarà en els municipis que no han aprovat el Pla d’Ordenament Urbanístic Municipal després del 2010. Els POUMs han de fixar les zones de desenvolupament i les densitats de creixement. Actualment, només quatre municipis del Baix Empordà tenen un POUM actualitzat i són els de Palafrugell, Palamós, Calonge i Sant Antoni i finalment el de Platja d’Aro.

Ara amb el Pla Director Urbanístic s’estudiarà què passa als municipis de Torroella de Montgrí, Pals, Begur, Mont-ras, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro. Aquests municipis representen 74 dels sectors afectats a tota la Costa Brava, d’un total de 165 amb la segona moratòria urbanística.

MUNICIPI

SECTORS AFECTATS

HABITATGES PREVISTOS

HECTÀREES

Torroella de Montgrí

6

781

61,1 ha

Pals

17

1.380

134,5 ha

Begur

18

696

114,7 ha

Mont-ras

5

337

37,5 ha

St. Feliu de Guíxols

14

1.292

73,7 ha

Sta. Cristina d’Aro

14

1.805

197,8 ha

Als sectors que s’han aturat durant un any per la segona moratòria urbanística, també s’hi han d’afegir els sòls urbanitzables i els sòls urbans no desenvolupats. Concretament s’afegiran a l’aturada aquells terrenys que no tenen res construït, ni els carres i que estan situats a 500 metres de la línia de la Costa Brava. Això sí, el Pla Director Urbanístic també revisarà la normativa d’aquells sòls urbans consolidats. Els sòls urbans consolidats fan referència a aquells espais on ja hi ha carrers i enllumenat públic però encara falten construir els edificis

Aquesta nova segona moratòria urbanística a la Costa Brava permet als Ajuntaments demanar informació del projecte durant un mes. Serà en aquest termini que es podran presentar al·legacions, com s’estipula a la legislació vigent. Tot i això, els ciutadans també podran conèixer el Pla Director Urbanístic i aportar-hi alguna observació. Amb aquestes al·legacions estudiades i, si escau, implementades s’aprovarà la versió inicial del PDU.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Teatre La Gorga de Palamós torna a aixecar el teló després del coronavirus

L'entrada en vigor de la fase 1 en la desescalada de les mesures per a la prevenció de la propagació de la Covid-19, ha possibilitat que el teatre obri de nou les seves portes, això sí, amb un 50% de l'aforament

Palafrugell, com a ciutat amiga de la infància, es va adherir al Dia Internacional de la Infància

El Dia Universal de la Infància vol sensibilitzar la població sobre la importància de posar l’atenció especialment en els infants que viuen en condicions desfavorables i es troben en situació de vulnerabilitat.

Estimats reis mags d’orient, no vull una tercera onada

Arriba Nadal, i com tot en aquest 2020, arriba el "Nou Nadal". Arriba el Nadal de les 6 persones, i tocs de queda. Arriba el Nadal de la desescalada....

Dia tapat amb ruixats dispersos

Jornada ennuvolada i amb pluja sovint en forma de ruixats dispersos. La temperatura mínima és més elevada que els dies anteriors amb mínimes superiors a 10ºC. Demà i dissabte seran dies de més pluja.

Rosalía col·laborarà en el nou disc de Bad Bunny

La catalana Rosalía formarà part del nou (i potser últim) disc de Bad Bunny “El último tour del mundo“, tal com s’ha pogut comprovar aquest dijous quan el famós artista de Puerto Rico ha compartit el llistat de cançons que formaran part del disc. La cançó on col·laborarà la cantant serà ‘La noche de anoche’.…

Altres notícies