La Creu Roja ha coordinat aquest matí una segona operació per distribuir menjar i ajuda humanitària pels vuit tripulants del C-STAR, ancorada durant deu dies davant la costa de Palamós. L’embarcació havia sigut llogada per un col·lectiu neonazi que bloqueja els rescats dels refugiats al Mediterrani. Actualment, en el vaixell només hi viatges vuit tripulants procedents d’Sri Lanka, abandonats pels ultradretrans que van baixar al port de Malta.

És una operació ordenada per la Capitania Marítima de Palamós i Salvament Marítim. En la intervenció d’avui, s’han fet arribar 90 litres d’aigua, 15 quilos de plats preparats, 18 quilos de fruita, llet amb pols, sucs de poma, pasta i arròs. El passat dijous ja es va realitzar una primera distribució d’aliments i roba d’abric. A més de fer una valoració a bord sobre la situació dels tripulants.

La presència del vaixell C-STAR a la Costa Brava va despertar les alarmes de diversos grups pels drets humans. Ports de la Generalitat va informar que l’embarcació neonazi no tindria accés a cap port gestionat pel govern català.