22.2 C
Pals
Dijous, 18 agost 2022
- Publicitat -

S’inaugura un gran aparcament a Sant Feliu de Guíxols

L'aparcament de Ponent de Sant Feliu de Guíxols, permetrà aparcar-hi a uns 180 vehicles, i s'ubica a l'entrada de la ciutat

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El municipi baixempordanès, que aquests dies està acollint el Festival Porta Ferrada i que com és costum viu l’estiu acollint nombrosos visitants, té a punt d’estrenar un nou aparcament públic.

L’espai, que s’anomenarà aparcament de Ponent de Sant Feliu de Guíxols, permetrà aparcar-hi a uns 180 vehicles, i s’ubica a l’entrada de la ciutat.

Es preveu que s’inauguri la setmana que ve, tal com informa El Punt Avui, i destacarà per ser la primera infraestructura sostenible a Catalunya que s’alimenti energèticament de plaques solars.

Les plaques proveiran electricitat als punts de càrrega de vehicles, i també permetran aprofitar la seva energia per abastir altres edificis municipals de la zona.

Un altre tret destacat és que l’estructura de l’aparcament és totalment desmuntable. El cap d’obra, Antonio Cubero, va explicar que l’obra té dos grans avantatges: d’una banda, el fet que sigui reutilitzable permet aixecar-lo “en qualsevol solar”, i, de l’altra, que compleix amb el model de desenvolupament sostenible cap a on han d’anar les ciutats. Cubero també destacava que només amb un tractament de pintura es pot allargar el temps de vida útil de l’aparcament, que és de cinquanta anys.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, va explicar que l’Ajuntament contempla que el nou aparcament el gestioni -conjuntament amb la zona blava- una empresa que tingui en plantilla persones amb discapacitat. Mentre no es materialitza aquesta opció, l’aparcament serà gratuït.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La ciutat ibèrica d’Ullastret, un jaciment amb molta història encara per descobrir

La ciutat ibèrica d'Ullastret va arribar a tenir una població de 6.000 habitants entre els segles IV i III aC. Amb les seves 15 hectàrees, era considerada capital de la tribu ibèrica dels indiketes, que vivien a les comarques de l'Empordà i la Selva
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -