24.1 C
Pals
Dissabte, 26 setembre 2020

La Bisbal un gestor per fer seguiment de casos sospitosos de Covid-19 i dels seus contactes

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
- Publicitat -

Un gestor Covid s’ha incorporat al CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal d’Empordà per tal de fer seguiment de casos sospitosos de Covid-19 i dels seus contactes. La seva tasca s’inicia al 10 d’agost i farà 5 hores al matí o a la tarda. Les funcions de les persones que fan de gestor Covid són, d’una banda, aconseguir que qualsevol persona sospitosa de patir una infecció per COVID tingui l’enquesta de risc de brot i el llistat de contactes estrets fet en el moment que s’agafa la mostra per PCR. I per l’altra, un cop se sap que un pacient és positiu, avisar als contactes d’aquest pacient per explicar-los les pautes a seguir, fer l’enquesta de risc de brot i elaborar el seu llistat de contactes estrets. A més, el gestor Covid pot resoldre dubtes sobre les mesures d’aïllament i avisa als pacients un cop arriba el resultat de la PCR. Tots els gestors Covid han rebut una formació concreta en gestió dels casos COVID, equips de protecció individual, rentat de mans i confidencialitat en el tractament de les dades individuals.

A Serveis de Salut Integrats Baix Empordà s’han incorporat un total de 8 gestors Covid, a més del de la Bisbal: 2 al CAP de Palamós, 2 al CAP de Palafrugell, 1 al CAP de Torroella de Montgrí i 2 a l’Hospital de Palamós. Aquesta distribució es podrà anar ajustant en funció de les necessitats. En total, a la Regió Sanitària de Girona s’hi incorporen 73 gestors Covid.

Funcions detallades dels gestors Covid
Una vegada el professional sanitari ha fet el diagnòstic d’un possible cas de Covid-19 i li demana o li fa la prova PCR; el pacient rebrà informació de les pautes que haurà de seguir fins que tingui el resultat, a l’hora que se li demana que ompli l’enquesta de risc de brot i el llistat de contactes estrets. Aquest llistat només s’utilitzarà en cas que la PCR del pacient sigui positiva.

Tant si el resultat de la prova és positiu com negatiu, el gestor Covid informa del resultat i de les pautes que cal seguir en funció d’aquest. Així, es posa al pacient en contacte amb el CAP en cas que es necessiti una baixa laboral o calgui fer algun altre tràmit. Una altra de les funcions del gestor Covid és la identificació i rastreig exhaustiu de quins han estat els contactes estrets d’un possible cas, per tallar la cadena de transmissió del virus.

A més a més, els gestors també poden identificar aquelles situacions de risc associades a la patologia com poden ser la sobre ocupació de domicili, persones gran vulnerables, professionals amb molts contactes laborals, monitors de casals, reunions de feina o oci, i així poder fer el seguiment de casos i identificar possibles contagis. Si es tracta d’un cas positiu o el pacient té símptomes, el seguiment clínic el seguiran fent els metges i infermeres de l’ABS del pacient, tal i com s’ha fet fins ara.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Les orquestres preveuen “un hivern molt dur” amb la incertesa de quines mesures sanitàries s’adoptaran

Les orquestres musicals es preparen per "un hivern molt dur" tal com ha anunciat el líder de Diversiones, Albert Fort.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.

Tret de sortida al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

El municipi escalfa motors abans d’una de les trobades culturals més esperades de l’any: la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.

Altres notícies