13 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

El Síndic insta la Bisbal i Forallac a compensar els consumidors afectats per l’aigua contaminada

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Síndic de Greuges insta els ajuntaments de la Bisbal i de Forallac que estudiïn mesures per compensar els consumidors afectats per l’episodi d’aigua contaminada de l’estiu passat. És una de les recomanacions que ha fet després d’investigar el cas, que va afectar 12.000 veïns dels dos municipis a l’agost. Durant 21 dies, els abonats al servei de la xarxa pública d’aigua no van poder beure aigua de l’aixeta ni emprar-la per cuinar com a conseqüència d’un excés d’herbicides. El Síndic també demana als consistoris que actualitzin els reglaments de l’abastament d’aigua potable i que garanteixin el dret a la informació als usuaris sobre els diferents elements del servei, com ara els relatius als preus, els consums o la qualitat de l’aigua. També els proposa que que sol·licitin la subvenció de l’ACA destinada a vehicles cisterna o a obres d’urgència. A més, proposa als consistoris estudiar sistemes de subministrament complementaris als actuals que donin garanties de futur tant de quantitat com de qualitat de l’aigua.

A la resta d’administracions implicades, com ara l’Agència Catalana de l’Aigua, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Agència de Salut Pública del Departament de Salut, el Síndic proposa que duguin a terme nous sondejos per fer-ne un seguiment continuat i comprovar així que el problema no persisteix.  Finalment, en el cas del Departament d’Agricultura, se li demana informar, conscienciar i inspeccionar els agricultors i explotacions agrícoles per assegurar un ús sostenible dels productes fitosanitaris.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -