27.6 C
Pals
Dimecres, 17 agost 2022
- Publicitat -

Un sindicat dels Mossos denuncia “manca d’efectius” després que una sola agent gestionés les comunicacions de l’incendi de Castell d’Aro

El Sindicat Autònom de Policia assegura que la situació és insostenible i que, si el cos de mossos d'esquadra tingués dret a vaga, promourien "una vaga indefinida"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denuncia una “manca d’efectius i una gestió nefasta de les Sales 112 dels Mossos d’Esquadra”. Apunten que, entre altres, un sol agent dels Mossos va haver de gestionar les comunicacions durant l’incendi de Castell d’Aro, una feina que, segons expliquen, “ha de ser gestionada per tres efectius policials”.

Segons ha informat la periodista Anna Punsí, l’agent estava sola treballant “amb una ràdio portàtil, paper i un bolígfraf”. Més enllà de l’incendi, el sindicat també denuncia que en el torn del 5 de juliol, 22 operadores i operadors van haver d’assumr “la càrrega de treball del mínim de 34 que està establert en el Pla d’Estiu del propi cos”.

El sindicat s’ha queixat del problema en diverses ocasions, a través d’escrits, comunicats, dues concentracions i una denúncia a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social. Tot i això, asseguren que “ni la direcció del cos ni tampoc la direcció política han estat capaços de trobar una solució per aquesta situació”, i que “les càrregues de feina segueixen essent inassolibles per uns operadors que veuen com, de manera irresponsable i negligent, es posa en risc la seva salut individual”.

Expliquen que els comandaments operatius del cos els van assegurar l’aprovació “d’una bossa d’hores extraordinàries que permetria arribar com a mínim a 32 operadors per torn”. Asseguren, però, que de tot el que se’ls ha promès, tenen coneixement que, com a molt, es donaran 260 hores extraordinàries a la setmana a la Sala 112 de Reus. Una mesura que consideren insuficient, ja que asseguren que “no és una solució d’hores extraordinàries, sinó de dimensionament d’aquesta i totes les sales del cos”.

El Sindicat Autònom de Policia assegura que la situació és insostenible i que, si el cos de mossos d’esquadra tingués dret a vaga, promourien “una vaga indefinida” fins a obtenir una solució del Departament d’Interior.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Obertes les inscripcions pel voluntariat de la neteja de platges de Llafranc i Calella de Palafrugell

Ja estan obertes les inscripcions dels voluntaris per netejar les platges de Llafranc i Port Pelegrí de Calella de...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -