Imatge: Ajuntament de Palamós

L’Ajuntament de Palamós ha començat les obres de construcció d’un nou aparcament al carrer Almogàvers. L’objectiu d’aquest projecte, impulsat pel consistori i realitzat per l’empresa que executa els Serveis Tècnics de l’Ajuntament, és el de reorganitzar l’aparcament en aquest punt. S’eixamplarà la calçada que va des del carrer del Ter fins a l’alçada de l’escola d’educació especial Els Àngels, on aquest carrer acaba i no té sortida.

Aquestes obres de construcció del nou aparcament i millora del carrer tenen un cost global d’adjudicació de 91.417,05 €, amb un termini d’execució de 4 mesos. Aquesta nova zona d’aparcament serà en bateria, en direcció a l’escola (lateral esquerre) i en tres trams. En una primera instància, es donarà servei als veïns d’aquest sector i als usuaris de l’escola Els Àngels.

El projecte també contempla la creació d’un giratori que s’ubicarà a la part final d’aquest carrer i que facilitarà el gir del bus escolar. Actualment, el vehicle no pot realitzar aquesta maniobra per les reduïdes dimensions del carrer. Aquest punt és essencial perquè es tracta d’una via sense sortida, però alhora molt transitada. Al centre d’aquest espai de gir s’hi plantaran arbres autòctons i espècies arbustives, i s’ubicaran també tres noves columnes d’enllumenat.

Finalment, també es farà més ampla la calçada. En aquest cas, però, es perdrà l’aparcament en línia que hi ha en el seu costat dret, concretament al que dona a la línia d’habitatges. El consistori calcula que en quatre mesos els veïns i usuaris podran fer ús d’aquestes millores que facilitaran la circulació en un punt força concorregut.