13.1 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

S’inicia l’enquesta als veïns dels nuclis antics de Palamós i Sant Joan, per a l’actualització de les ordenances d’accés i circulació

L’objectiu és el de conèixer les aportacions ciutadanes per a poder actualitzar les ordenances que es varen crear fa més de 15 anys

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat aquesta setmana la distribució de 2.000 qüestionaris que es fan arribar a tots els habitatges situats dins l’àmbit del Barri vell de Palamós i del Nucli antic de Sant Joan.

L’objectiu és conèixer les aportacions ciutadanes per actualitzar les ordenances que es van crear fa més de 15 anys, mitjançant les quals es regula la normativa d’accés i circulació de vehicles en aquestes zones. Aquestes normatives es varen refondre el passat mes de febrer en la nova Ordenança de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària, que també incorpora la normativa que regula l’ús dels patinets elèctrics a la via pública.

L’enquesta que ara es distribueix es pot contestar en línia mitjançant el web: www.participa.palamos.cat. També en paper, retornant el qüestionari un cop omplert, a les bústies que hi ha ubicades a l’Ajuntament de Palamós, l’espai polivalent de les galeries Carme, o bé la Biblioteca “Lluís Barceló i Bou”. En tots aquests espais municipals els ciutadans que ho desitgin també poden recollir enquestes per a aportar la seva opinió en aquest procés de participació ciutadana. 

A banda es durà a terme una enquesta a peu de carrer. Durant el que resta de mes els enquestadors recorreran el Barri vell de Palamós i del Nucli antic de Sant Joan cercant l’opinió dels veïns de les dues zones, però també dels ciutadans en general, comerciants, industrials, repartidors o altres usuaris d’aquests espais.


Posteriorment el debat es canalitzarà mitjançant la convocatòria de les reunions que realitzaran diversos grups de treball, els quals inclouran veïns/es. En el cas del Nucli antic de Sant Joan el taller tindrà lloc el dijous 3 de juny, a les 19 h, a l’Aula d’Aprenentatge; i per als veïns/es del Barri vell de Palamós, aquesta activitat presencial es durà a terme el dimecres 9 de juny, a les 19 h, a l’espai polivalent de les galeries Carme.

El resultat d’aquestes jornades sumat al que hagin aportat les enquestes, haurà de permetre perfilar el contingut i requisits de la nova normativa, que finalment debatran també els grups municipals representats al consistori.

Els resultats es passaran a la comissió redactora per tal que siguin inclosos com al·legacions en les noves ordenances d’accés i circulació de vehicles als nuclis antics de Palamós i Sant Joan, les quals podrien aprovar-se definitivament amb les noves incorporacions, durant el proper estiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ambient de tardor amb cel mig ennuvolat

Dimarts amb ambient fresc de tardor, aire de Tramuntana al matí i cel variable amb núvols d'evolució diürna.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -