18.3 C
Pals
Dimecres, 19 juny 2024
- Publicitat -

Sobre les estrelles Michelin

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Sobre les estrelles Michelin
Loading
/

 

La setmana que vé, la nit del 23, Girona acull la gala de les estrelles Michelin. Concretament a l’espai Mas Marroch, que el Celler de Can Roca regenta a Vilablareix, un petit i deliciós poble al costat de la capital Gironina. I és que en aquest indret envoltat de natura que se celebra la festa dels cuiners d’estrella, una natura que ens inspira a cadascú en el seu propi ofici i territori. Al Baix Empordà, els cuiners de la Cuina de l’Empordanet, aquest any hem tingut diverses visites dels inspectors Michelin. El WhatsApp treia fum enviant-nos missatges entre restaurants avisant del circuit de l’inspector 😉 Tothom creu que aquest any l’Empordà lluirà estrelles noves!

Moltes vegades els clients de La Calèndula m’han dit si jo busco l’estrella… Sempre dic el mateix, l’estrella no la busquem, en tot cas ha de ser ella que ens trobi i ens il·lumini aquest camí que hem decidit fer a La Calèndula. Per nosaltres el reconeixement i la satisfacció del client és lo més important. Però el que no negarem és la constància de feina i el prestigi que et dona una estrella a nivell internacional és molt d’agrair pel negoci.

Perquè moltes vegades ens oblidem que el restaurant i l’hotel és un negoci, forma part de la nostra manera de viure, i hi posem la nostra ànima i hores i més hores que traiem de família i amics per poder il·lusionar i complir les expectatives amb que els nostres clients venen a casa. I el cor i l’ànima no hi surten als escandalls ni els assentaments comptables.

Si el reconeixement ve donat per aquesta meva passió i missió d’apropar la natura i el nostre paisatge al comensal, si l’estrella ve donada per la nostra feina de recuperació i investigació d’espècies botàniques oblidades i que antigament havien sigut menges habituals. Si l’estrella ha de donar llum a aquests Ingredients tan humils i oblidats… ho celebrarem amb tot l’equip!

El que no m’agradaria que donés llum aquesta estrella és a l’esnobisme, doncs jo sóc una PERSONA DE POBLE, i ho dic amb majúscules perquè em sento orgullosa de ser una persona de poble i encara més de l’Empordà!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios