13.7 C
Pals
Dimarts, 6 desembre 2022
- Publicitat -

Som Cultura, el festival d’activitats culturals

No sé si coneixeu el Festival Som Cultura, però us en faig cinc cèntims, perquè crec que paga la pena que en tingueu notícia. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, a través del que anomena Club de Cultura i Identitat, ha convertit el mes de novembre, i ja van 6  anys, en un mes farcit de propostes de descoberta cultural per tal de contribuir a la desestacionalització del turisme, especialment el de caràcter local. Som Cultura ofereix més d’una cinquantena d’activitats presencials i familiars de descoberta del patrimoni, d’immersió en l’art o de visites teatralitzades. La meitat d’aquestes activitats, recollides en l’epígraf Els museus a casa, són un recull d’activitats a distància i gratuïtes.
Voleu exemples? Tots els que calguin! Com a novetat enguany hi ha programada un parell de visites guiades pel seu mateix director a l’espai Circusland de Besalú; l’experiència anomenada molt gràficament «La Selva de fa 2.000 anys de la mà d’un arqueòleg»; un esmorzar literari sobre Josep Pla; una gimcana digital a Castelló d’Empúries; un joc de pistes a Setcases; un joc d’enigmes i misteris a Sant Joan de les Abadesses; un vídeo que ens mostra com fer salaó d’anxova a càrrec del Museu de la Pesca de Palamós; una visita a la desconeguda mina d’aigua de Torroella de Montgrí; un taller de fang, també per vídeo, per fer un eriçó portallapis,  o la representació teatral L’últim daiquiri, a Lloret de Mar.
És un tòpic, però ben cert, que tot sovint tenim el desig de conèixer llocs remots i fins i tot fem una gran despesa per aconseguir fer realitat aquest desig i tanmateix desconeixem força coses del nostre entorn. Som Cultura és una proposta molt atractiva i que us ho posa fàcil, sobretot perquè és una iniciativa amb un caràcter eminentment familiar. Tot i que el novembre ja ha començat, encara hi ha un munt d’activitats interessants. Aquest cap de setmana, sense anar més lluny, teniu programades visites a Peralada, la que us deia de Circusland, a Camprodon, a Setcases, una visita guiada i activitat a l’entorn d’una exposició al Museu del Joguet de Figueres o a la Cerdanya. Entreu a somcultura.com, allà ho teniu tot. Que si us avorriu és perquè voleu!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios