20.4 C
Pals
Divendres, 12 abril 2024
- Publicitat -

Som Cultura programa una setantena d’activitats aquest novembre, la meitat d’elles en format virtual

Les activitats que els museus feien al carrer es converteixen en videocàpsules per fer tallers a distància

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Som Cultura programa una setantena d'activitats aquest novembre, la meitat d'elles en format virtual
Loading
/

El festival Som Cultura ha programat una setantena d’activitats que es faran al llarg d’aquest novembre en una 5a edició que s’adapta a la pandèmia i es converteix en un format híbrid entre propostes presencials i propostes a distància. El vicepresident Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, Jaume Dulsat, ha destacat la importància de seguir apostant per l’àmbit cultural en un any en què destacarà la “capacitat de resiliència” del sector turístic i cultural. Una de les propostes que es podrà seguir en línia és ‘Els Museus a casa’, una transformació de les activitats que els equipaments proposaven altres anys per fer al carrer. Aquest any es faran videocàpsules amb tallers per tal que el públic pugui fer-los des del sofà.
El festival Som Cultura arrenca aquest novembre amb la 5a edició tot i la pandèmia. Per això han programat una setantena d’activitats, la meitat d’elles són en format virtual. Quaranta propostes mantindran el format presencial, mentre que la trentena restant serà a distància. Amb aquest format híbrid, el festival s’assegura que es podrà fer siguin quines siguin les situacions sanitàries.

Una de les propostes més cridaneres és ‘Els Museus a casa’, en què els equipaments culturals de la demarcació han elaborat tallers per a tot tipus de públic que la gent podrà fer des de casa. Es tracta d’una conversió de les activitats que altres anys es feien durant una jornada al carrer. El director del Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, Norbert Bes, ha destacat que l’objectiu és “acostar la formació, la cultura i tot el contingut dels museus a casa”. Ho faran a través de “càpsules de vídeo” que els museus seguiran utilitzant més enllà del festival.

Pla mig del vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, Jaume Dulsat i del director del patronat, Norbert Bes, en la presentació de la 5a edició del festival Som Cultura

Per altra banda, en format presencial també destaca la proposta de visita del monestir de Ripoll, que s’ha adaptat a la pandèmia amb una nova visita. Es tracta d’una proposta en què s’ensenyarà al públic els espais del recinte i també de la ciutat que van ser “emblemàtics en temps de pandèmies” com ara la pesta o altres malalties que van afectar la població greument.

El festival estrena ‘Street Escape Palafrugell’, que proposa conèixer la ciutat empordanesa, la seva història i els seus secrets a través d’un recorregut per espais emblemàtics d’aquesta localitat seguint les indicacions d’un joc en línia.

Per altra banda, el festival també ha incorporat totes les activitats que es faran durant la Nit dels Museus, es farà el 14 de novembre. Es tracta de recuperar la jornada que no es va poder fer durant el confinament. Hi participaran una vintena d’equipaments gironins diferents amb propostes alternatives. Una d’elles és la del Museu d’Art de Girona, que proposarà descobrir els misteris que amaga l’edifici i les obres d’art que hi ha exposades.

El director del Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, Norbert Bes, ha remarcat la “originalitat” dels equipaments per intentar atraure nou públic i generar propostes atractives. Per la seva banda, el vicepresident de l’ens, Jaume Dulsat, ha insistit que han mantingut l’aposta pel festival després de veure la “capacitat de resiliència” del sector turístic i cultural.
Text

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alexandre Weltz: “Les obres de l’escola de Vall-llobrega ja anaven tard”

La no aprovació dels pressupostos de la Generalitat ha tingut diversos impactes en els projectes on es preveien inversions. Un d’aquests projectes és l’Escola de Vall-llobrega, una escola que fa uns quants anys que espera la construcció del nou centre. Per això, des de l’AMPA han decidit convocar una acció de protesta per aquest divendres 12 d’abril. Per parlar-ne una mica més ens ha visitat al Supermatí el president de l’AMPA del centre, Alexandre Weltz.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -