11.2 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Com informar-se i demanar els ajuts del lloguer i la hipoteca d’habitatges de Palamós?

El Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Palamós, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, ha organitzat tres jornades informatives que s'inicien avui.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós va obrir, el passat 28 de setembre, el procés per a la presentació de les sol·licituds d’ajudes en matèria d’habitatge per pal·liar els efectes econòmics provocats per la Covid-19. Poden demanar aquests ajuts totes les persones del municipi que són arrendatàries o propietàries d’habitatge habitual i que s’han vist afectades per l’impacte econòmic de la Covid-19, i el termini acaba el 23 d’octubre.

Tres jornades informatives

El Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Palamós, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, ha organitzat tres jornades informatives que s’inicien avui dimarts dia 6 i que es repetiran els dies 13 i 20 d’octubre. Tindran lloc a l’equipament municipal polivalent de les galeries Carme (c/ de Dídac Garrell i Tauler, 6 -primer pis-), d’11 a 12 h, i de 16 a 17 h.

Per a poder participar-hi caldrà fer reserva de cita prèvia per mitjà del següent enllaç: www.palamos.cat/citaprevia

Aquests ajuts tenen com a objectiu poder resoldre problemes transitoris de pagament de l’habitatge a causa de l’impacte econòmic i social provocat per aquesta pandèmia, promovent polítiques socials que contribueixin a garantir el dret a l’habitatge de les persones del municipi que hagin estat afectades per aquesta crisi, possibilitant la seva permanència en l’habitatge i el de la seva unitat de convivència.

Com pots tramitar la sol·licitud?

La consulta de les bases així com la tramitació de les sol·licituds de les subvencions es pot fer a la seu electrònica (https://seu.palamos.cat), i només cal omplir els formularis que s’han preparat per a aquesta convocatòria, adjuntant la documentació necessària.

En el cas que sigui necessari les persones interessades també podran presentar les seves sol·licituds de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana-OAC. El procediment per a l’atorgament de les subvencions previstes en aquestes bases és el de concessió en règim de concurrència competitiva i convocatòria oberta. La quantia de l’ajut es fixarà d’acord amb el nombre de sol·licituds que compleixen els requisits, i amb un import màxim de 750 euros per sol·licitud acceptada.

Sobre el pla de xoc

Aquests ajuts en matèria d’habitatge, formen part del pla de xoc municipal que estableix un total de 14 línies bàsiques d’actuació, socials i econòmiques, i que compta amb una dotació de 700.000 euros que es destinen, bàsicament, a l’atenció social i ajuda a les famílies, per una banda, i la promoció econòmica i foment de l’ocupació, per una altra.

Aquest pla de xoc va ser aprovat pel ple municipal el passat mes de juny i inclou  mesures per garantir cobrir necessitats bàsiques, amb l’increment de l’import destinat a ajudes d’urgència per a les famílies del municipi que puguin patir pobresa en l’alimentació, higiene o medicació.

Entre altres mesures que aplicarà aquest pla és el de la creació de punts wifi públic en zona urbana per a la reducció de la bretxa digital, o l’aplicació de plans d’inserció laboral que promoguin l’ocupació al municipi. S’incideix també en línies per a la recuperació econòmica i d’aplicació de mesures de protecció de la salut relacionades amb la Covid-19 mitjançant subvencions, facilitant la comunicació i tràmits telemàtics amb l’administració local.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dijous amb cel parcialment ennuvolat

El dia presentarà menys sol que ahir amb presència d'intervals de núvols, ja sense tramuntana i ambient fresc.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -