19.3 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

SOS Costa Brava denuncia que es volen construir 22 habitatges en un jardins protegits a Calella de Palafrugell

Aquests jardins, que són de propietat privada, es troben actualment afectats per la moratòria urbanística que va decretar fa uns mesos el consistori

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Salvem el Golfet i SOS Palafrugell denuncien que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Palafrugell preveu la construcció de 22 habitatges a la zona dels jardins Rubió i Tudurí de Calella de Palafrugell. Aquests jardins, que són de propietat privada, es troben actualment afectats per la moratòria urbanística que va decretar fa uns mesos el consistori. Per això, des de l’entitat demanen que es modifiqui el POUM.

En una nota, SOS Costa Brava considera “un contrasentit” que aquest jardins, de gairebé 70 anys d’antiguitat, estiguin considerats com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) pel Pla Especial de Protecció i d’Intervenció en el Patrimoni Històric (PEPIPH) i, d’altra banda el POUM atorgui a la finca de la qual en formen part una edificabilitat de 2.729m² de sostre, permetent que en el solar s’hi puguin construir un total de 22 habitatges.

Així, la federació considera que “aquesta contradicció es podria resoldre aprofitant que la finca privada on hi ha els jardins forma part dels àmbits afectats per la moratòria urbanística decretada per l’Ajuntament”. En aquest sentit, SOS Costa Brava recorda que aquesta moratòria es va fer “amb l’objectiu de reconsiderar les actuals normes i aprofitaments urbanístics en relació amb el nou Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles del litoral gironí”. La federació no s’explica com “malgrat la suspensió de llicències que comporta la moratòria i la incertesa del futur urbanístic d’aquestes finques, que els Jardins Rubió i Tudurí apareguin en l’aparador d’una agència immobiliària com si fossin plenament edificables”.

És per això que demanen que l’Ajuntament busqui “algun tipus d’acord amb els propietaris de les finques perquè es pogués qualificar el jardí com a parc urbà de titularitat pública i aplicar-hi una protecció integral, responent així de manera plena i suficient a la seva catalogació BCIL”. En aquest sentit, la federació proposa que es destinin les edificacions existents com a equipaments públics de caire municipal o comarcal.

Els jardins de Rubió i Tudurí

Els jardins projectats per Nicolau Maria Rubió i Tudurí són de titularitat privada i formen part d’una finca situada a l’Avinguda Antoni J. Rovira 10-12, cantonada amb el carrer de Lanzarote de Calella de Palafrugell. Ocupen una superfície total de 6.823m² i, per la seva singularitat, tenen un alt valor cultural i es poden considerar una de les grans obres de l’arquitectura de jardins de Catalunya.

I és que s’han convertit en referents del paisatgisme mediterrani del segle XX juntament amb altres obres del mateix arquitecte, com els Jardins de Santa Clotilde de Lloret, els Jardins Turó Park de Barcelona, els Jardins del Palau  Reial de Pedralbes, els Jardins davant del Parlament de Catalunya o els Jardins davant de la Sagrada Família, sense oblidar la seva obra primerenca en col·laboració amb Forestier per l’enjardinament de la muntanya de Montjuic de Barcelona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bizarrap/Bizapop anuncia la sessió 57 en un extens vídeo

Aquesta mateixa setmana Bizarrap canviava el seu nom d’Instagram pel de Bizapop, fet que feia entreveure que ben aviat arribaria una nova cançó, que semblava que podria ser amb algun/a artista pop. Ara s’ha confirmat que el 4 d’octubre arribarà la sessió 57, tot i que de moment es manté el misteri de qui serà
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -