La campanya «No votis totxo, vota natura» de la federació SOS Costa Brava té com a objectiu cridar a la ciutadania perquè exigeixi mesures per protegir el paisatge i combatre el tsunami urbanístic d’infraestructures que afecta la Costa Brava.
La campanya vol influir directament en les eleccions municipals del proper 28 de maig per aconseguir que els ajuntaments canviïn les seves polítiques ambientals i protegeixin la Costa Brava. En aquest sentit, la federació reivindica la constitució urgent dels Patrimonis Públics de sòl municipal per preservar-los i aprovar una partida anual per a la compra de terrenys per protegir-los.
A nivell urbanístic, la campanya critica que el planejament vigent permeti la construcció de més de 40.000 nous habitatges i demana un canvi de política urbanística a tot el litoral gironí, que inclou la revisió dels plans d’ordenació urbana (POUM) dels 22 municipis de la Costa Brava, la desclassificació i protecció de tots els boscos i espais forestals, així com la desclassificació de tots els terrenys amb valors naturals i paisatgístics, del sòl agrícola i dels sòls amb pendents superiors al 20%. Eduard de Ribot és l’advocat de la federació.
La campanya també ha organitzat diverses taules rodones en diversos municipis de la Costa Brava per debatre i incentivar la temàtica en el marc de les eleccions del 28 de maig.
La presidenta de SOS Costa Brava, Irene Gisbert, ha destacat que els partits polítics han de demostrar que estimen la natura amb polítiques decidides que aturin la destrucció del litoral.
Per la seva banda, Eduard de Ribot ha afegit que el futur de la Costa Brava està en joc i els partits polítics han de decidir si continuaran permetent la urbanització i edificació de tot el litoral o optaran per la revisió dels plans urbanístics i la desclassificació de sols.