20 C
Pals
Dissabte, 15 juny 2024
- Publicitat -

SOS Costa Brava estudia recórrer la sentència de l’urbanització de la pedrera de S’Antiga, a Begur

L'entitat critica que no es valoren les proves pericials i judicial ni els informes tècnics

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Salvem Begur, SOS Costa Brava i Ecologistes en Acció de Catalunya lamenten el contingut de la sentència del jutjat contenciós de Girona en relació a les obres de la pedrera de S’Antiga, a Begur, i estudien interposar-hi un recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ho han avançat en un comunicat i també ho explica la presidenta de SOS Costa Brava, Irene Gisbert.

Els ecologistes consideren que és “una mala notícia” i es mostren decebuts. Recorreran a la sentència perquè creuen que no s’han tingut en compte les proves pericials, les judicials ni els informes tècnics que posaven de manifest l’impacte de les obres. A més, tal com detalla Irene Gisbert , “la resolució, que manifesta seriosos dubtes, no ha tingut en compte l’informe desfavorable sobre el POUM de Begur del 2003 del Departament de Medi Ambient”.

Incideix en l’impacte paisatgístic, ja que la sentència considera que és de «valoració subjectiva». A criteri de SOS Costa Brava, però, l’impacte paisatgístic negatiu de les obres constitueix un fet “prou visible que ha contribuït al deteriorament manifest d’aquesta primera línia de litoral”.

Irene Gisbert recorda que l’espai on s’estan construint aquestes cinc vivendes, forma part de l’Espai Interès Natural de Muntanyes de Begur i la Xarxa 2000. Per tant, són zones que s’haurien de protegir. A més, afegeix que, entre d’altres informes, van presentar documents on s’explicaven les irregularitats a la zona que abans era una pedrera.

La presidenta de SOS Costa Brava recorda que el Departament de Medi Ambient de la Generalitat “recomanava que aquests terrenys es classifiquessin com a sòl no urbanitzable“. Irene Gisbert conclou que des de SOS Costa Brava la intenció és recórrer la sentència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’estació d’autobusos de Palamós tindrà 7 andanes i està previst que hi passin 243.000 passatgers a l’any

L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -