18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

SOS Costa Brava alerta que les infraccions de les embarcacions a motor segueixen impunes

La federació denuncia que any rere any es repeteixen els mateixos conflictes entre persones usuàries de la nàutica a motor i banyistes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

SOS Costa Brava denuncia que les accions incíviques per part de les embarcacions recreatives a motor queden impunes. Aquests fets es repeteixen cada temporada, per això, la federació considera que l’administració segueix sense posar prou recursos per controlar el compliment normatiu. L’entitat sosté que el risc per als banyistes és evident. En aquest sentit, creuen que és urgent consolidar i protegir les zones de bany, tant si les platges estan abalisades com si no.

Any rere any, durant els mesos d’estiu, el litoral gironí pateix l’arribada de milers de iots que bona part de l’espai costaner i tenen lloc els mateixos conflictes entre les persones usuàries de la nàutica a motor amb persones banyistes que volen gaudir del litoral, que representen la immensa majoria de la població. Així, la federació creu que cal restringir la velocitat de navegació a tota la costa.

De fet, l’alarma va saltar fa uns dies quan es va viralitzar un vídeo gravat a la Cala del Cau de Palafrugell. Al vídeo s’hi veu una moto d’aigua navegant a tota velocitat per la zona de bany amb la presència de banyistes i submarinistes, com també un grup de joves amb diverses embarcacions a la zona de bany. Contràriament, la normativa indica que les platges abalisades per boies estan reservades a les persones banyistes i, per tant, l’entrada i fondeig de qualsevol tipus d’embarcació està prohibit. A més, la normativa vigent no permet navegar a una velocitat de més de 3 nusos dins de la franja litoral dels 200 metres d’una platja o cala no abalisada, o de 50 metres en la resta de la costa.

Sos Costa Brava denuncia que el control i monitoratge sobre aquesta normativa és gairebé inexistent. Per això, consideren urgent augmentar el control sobre totes les embarcacions a motor, incloent especialment les motos d’aigua. A més, alerten del gran impacte ambiental que aquestes embarcacions generen en un entorn ja molt fragilitzat per l’activitat humana. A més del soroll i la contaminació dels motors, així com l’impacte ambiental sobre el fons marí, en especial sobre els herbers de posidònia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -