13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

SOS Costa Brava reclama una actuació urgent per salvar Radio Liberty

Consideren que s'hauria de mantenir l'edificació central de les antigues oficines de la ràdio i crear un centre d'interpretació que expliqui la fauna i flora del parc natural, això com la història de Ràdio Liberty

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

SOS Costa Brava, i diverses entitats, ha convocat una concentració al camí de ronda fins a la platja de Pals, davant de la Ràdio Liberty, aquest dissabte 20 d’abril a dos quarts de dotze del migdia. Aquesta mobilització reclama una “actuació urgent” per a la preservació del patrimoni natural, històric i arqueològic de l’antiga estació. Segons el Diari de Girona, també demanen mesures de vigilància i control per evitar que es malmeti més amb un accés públic ordenat.

Salvem la Platja de Pals, SOS Costa Brava, el Cercle Català d’Història, la Gent del Ter, Amics de la Unesco de Girona i la Comissió de la Dignitat consideren que s’hauria de mantenir l’edificació central de les antigues oficines de la ràdio i crear un centre d’interpretació que expliqui la fauna i flora del parc natural, això com la història de Ràdio Liberty.

Creada pels Estats Units el 1959 durant la guerra freda, emetia per més de 70 milions de persones.

En aquesta actuació es demana recuperar el patrimoni arqueològic, arquitectònic, històric i natural. També hi entra la preservació de la fauna i flora en perill d’extinció. El patrimoni arquitectònic també agafa protagonisme, ja que demanen preservar el jaciment arqueològic de la vila marinera dels segles XIII i XVIII i del patrimoni arquitectònic de l’arquitecte Agustí Borrell Sensat.

SOS Costa Brava i les entitats consideren que l’actuació “hauria de garantir un accés públic racional, vigilat i ordenat que resultés compatible amb la seva conservació, amb la creació de nous itineraris delimitats i punts d’observació, així com la recuperació dels dos aiguamolls assecats durant l’època americana”. També apunten que “el Ministeri de Medi Ambient s’hauria d’haver compromès a fer les actuacions i inversions necessàries per a l’adequat tractament ambiental a fi de garantir l’òptima conservació de l’espai i els seus edificis”.

En el nou cicle electoral creuen que “reobre ara un bri d’esperança per tal d’obtenir inversió per aquest complex”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -