Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha presentat aquest matí la Memòria de Sostenibilitat 2024. El document posa en relleu una major transparència, rendició de comptes i compromís amb la ciutadania, i incorpora nous apartats per reforçar la comunicació institucional i mostrar l’evolució de l’activitat assistencial.
Un dels aspectes més destacats és l’augment de l’activitat sanitària respecte al 2023. L’Hospital de Palamós i els centres d’atenció primària han registrat un increment del 5% en les altes hospitalàries, un 6% més d’intervencions quirúrgiques i un 10% més d’estades a l’hospital de dia mèdic. A l’atenció primària, l’activitat també ha pujat un 5%, amb una accessibilitat del 85% dels pacients atesos en cinc dies o menys.
Pel que fa a l’atenció intermèdia, s’han fet més altes i ingressos directes a domicili, amb un 5% més d’estades a la unitat polivalent i un 4% més a l’hospital de dia geriàtric.
Aquest creixement ha anat acompanyat d’un fort impuls inversor en infraestructures i equipaments. S’han fet obres de reforma i ampliació al Servei d’Urgències de l’Hospital de Palamós i al Centre d’Atenció Primària de Torroella de Montgrí. També s’han renovat els equips de radiologia, s’han adquirit nous llits elèctrics per a Palamós Gent Gran i s’han incorporat tecnologies com un videocolonoscopi, un làser de litotrícia i micropigmentació d’arèola del mugró.
El gerent del SSIBE, Xavier Pérez, explica que l’objectiu principal del 2024 va ser millorar el Servei d’Urgències, ja que és un espai molt tensionat arreu dels centres hospitalaris de Catalunya i, a través d’aquestes millores, poden oferir un servei de major qualitat a l’usuari.
A nivell energètic, s’han instal·lat plantes fotovoltaiques a l’hospital i a l’edifici Fleming, i s’han implementat nous sistemes de citació i crida per agilitzar els circuits assistencials. Pérez afegeix que la innovació i els nous sistemes en els centres de salut del Baix Empordà provoca que cada cop menys població de la comarca hagi de ser traslladada al Trueta o a hospitals de Barcelona per rebre determinats serveis mèdics.
La memòria també inclou per primera vegada un apartat sobre innovació, que presenta 15 projectes en marxa dins l’Espai Pro-beta, amb prop de 100.000 euros en subvencions obtingudes.
Amb aquest document, Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà reafirma el seu compromís amb la qualitat assistencial i la millora contínua, reconeixent la tasca del personal i apostant per una gestió eficient, responsable i propera a la ciutadania.