22 C
Pals
Divendres, 21 juny 2024
- Publicitat -

Tal dia com avui – 11 octubre

Marc Clapés
Marc Clapéshttp://www.primerafila.cat
Sóc el programador musical de la ràdio i també m'encarrego de presentar la Fórmula Tarda i la Primera llista A part de tot això, sóc el responsable del portal musical PrimeraFila.cat
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Espanya s’adhereix a la Declaració dels Drets dels Nens

Tot i que la Declaració es va aprovar l’any 1959, Espanya no va adherir-s’hi fins a l’any 1990.

Aquesta Declaració és un tractat internacional en el qual es reconeixen a nens i nenes com a éssers humans capaços de desenvolupar-se físicament, mentalment, social, moralment i espiritualment amb llibertat i dignitat i recull 10 principis, entre els quals destaca la igualtat de raça, religió, nacionalitat, idioma, sexe o opinió política.
També el dret a activitats recreatives, la comprensió de l’amor dels pares i la societat o els de ser els primers a rebre ajudes en qualsevol circumstància.

Elvis Presley se separa de Priscilla

L’any 1993 Priscilla va demanar el divorci a l’estrella del rock, en veure l’apatia i la poca passió que tenia cap a la seva família. Així mateix va explicar que s’havia enamorat del seu professor de karate.

El divorci li va costar 2 milions de dòlars al popular cantant, en concepte d’indemnització per la dona i la filla.

El rei del rock es va sentir ferit en el seu orgull de mascle, quan la seva dona va preferir a un anònim per sobre d’ell.

Mor Edith Piaf

Va ser una de les cantants franceses més importants del Segle XX, autora de cançons mundialment conegudes i versionades com La vie en rose.

Piaf va inspirar a un bon grapat de compositors i va ser la mentora de joves artistes que van tenir fama internacional. També va destacar com a actriu, participant en pel·lícules i obres de teatre.

Va tenir una infància molt dura, de fet va néixer al carrer, sota un fanal de la ciutat de París.

A la dècada dels 50 li va arribar la fama internacional i a finals d’aquella dècada començaria a tenir problemes de salut, que li farien anul·lar molts concerts.

A principis dels 60 pràcticament no podia estar a peu dret i només podia cantar amb importants dosis de morfina. El 9 d’octubre del 1962 es casa amb Theo Sarapo i a principis del 63 grava la seva última cançó L’homme de Berlin. Mesos després, el dia 11 d’octubre perdria la vida a causa d’un càncer.
Alguns rumors apunten que el seu marit, hauria portat el seu cos fins a París de forma secreta, per fer creure que hauria mort a la seva ciutat natal.

El seu enterrament va ser un esdeveniment que va aplegar multitud d’admiradors, que van tallar tot el transit de la capital francesa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sostre Cívic i l’Ajuntament de Palamós celebren l’inici d’obres de l’habitatge cooperatiu Terra de Mar

Ahir dijous 20 de juny es va celebrar l’inici oficial de les obres del projecte d’habitatge cooperatiu ‘Terra de Mar’ a Palamós, impulsat per Sostre Cívic i l’Ajuntament del municipi. L’acte va comptar amb l’assistència de més de 50 persones, incloent-hi les sòcies impulsores i diverses autoritats locals, comarcals i de la Generalitat. El projecte
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -