15.3 C
Pals
Dimecres, 22 març 2023
- Publicitat -

Tal dia com avui – 11 octubre

Marc Clapés
Marc Clapéshttp://www.primerafila.cat
Sóc el programador musical de la ràdio i també m'encarrego de presentar la Fórmula Tarda i la Primera llista A part de tot això, sóc el responsable del portal musical PrimeraFila.cat
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Espanya s’adhereix a la Declaració dels Drets dels Nens

Tot i que la Declaració es va aprovar l’any 1959, Espanya no va adherir-s’hi fins a l’any 1990.

Aquesta Declaració és un tractat internacional en el qual es reconeixen a nens i nenes com a éssers humans capaços de desenvolupar-se físicament, mentalment, social, moralment i espiritualment amb llibertat i dignitat i recull 10 principis, entre els quals destaca la igualtat de raça, religió, nacionalitat, idioma, sexe o opinió política.
També el dret a activitats recreatives, la comprensió de l’amor dels pares i la societat o els de ser els primers a rebre ajudes en qualsevol circumstància.

Elvis Presley se separa de Priscilla

L’any 1993 Priscilla va demanar el divorci a l’estrella del rock, en veure l’apatia i la poca passió que tenia cap a la seva família. Així mateix va explicar que s’havia enamorat del seu professor de karate.

El divorci li va costar 2 milions de dòlars al popular cantant, en concepte d’indemnització per la dona i la filla.

El rei del rock es va sentir ferit en el seu orgull de mascle, quan la seva dona va preferir a un anònim per sobre d’ell.

Mor Edith Piaf

Va ser una de les cantants franceses més importants del Segle XX, autora de cançons mundialment conegudes i versionades com La vie en rose.

Piaf va inspirar a un bon grapat de compositors i va ser la mentora de joves artistes que van tenir fama internacional. També va destacar com a actriu, participant en pel·lícules i obres de teatre.

Va tenir una infància molt dura, de fet va néixer al carrer, sota un fanal de la ciutat de París.

A la dècada dels 50 li va arribar la fama internacional i a finals d’aquella dècada començaria a tenir problemes de salut, que li farien anul·lar molts concerts.

A principis dels 60 pràcticament no podia estar a peu dret i només podia cantar amb importants dosis de morfina. El 9 d’octubre del 1962 es casa amb Theo Sarapo i a principis del 63 grava la seva última cançó L’homme de Berlin. Mesos després, el dia 11 d’octubre perdria la vida a causa d’un càncer.
Alguns rumors apunten que el seu marit, hauria portat el seu cos fins a París de forma secreta, per fer creure que hauria mort a la seva ciutat natal.

El seu enterrament va ser un esdeveniment que va aplegar multitud d’admiradors, que van tallar tot el transit de la capital francesa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Síndica de Greuges de Palamós proposa al consistori assumir la gestió dels Serveis Socials

La Síndica de Greuges de Palamós, Fina Camós, ha suggerit a l'Ajuntament que consideri la possibilitat de gestionar directament...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -