S’apropa l’Estatut d’Autonomia de Catalunya

Va ser l’any 1932 i és anomenat popularment com l’Estatut de Núria, va ser impulsat pel President de la Generalitat, Francesc Macià i aprovat en un referèndum pel 99% dels votants.

Un dels principals punts va ser que es defineix Catalunya com un Estat, dins la República Espanyola, tot i que no va ser acceptada per la resta de l’estat espanyol i va acabar definint-se com una regió autònoma.

L’Estatut donava a la Generalitat una amplia llista d’atribucions fins llavors impensables, com les competències en educació i sanitat i la creació d’un tribunal de justícia català. Finalment els tràmics parlamentaris a les Corts espanyoles, van retallar el projecte inicial, titllant-lo d’ambiciós i excessivament pretenciós.

Neix, Carles Sabater

El que va ser cantant de Sau i també actor, va néixer l’any 1962 a Barcelona, i va participar en diverses obres de teatre, musicals, pel·lícules, a part de la seva carrera musical, al costat de Pep Sala.

Amb Sau, van crear un bon grapat de cançons que han passat a la història de la música del país, com És inútil continuar, El tren de mitjanit, No volíem fer-nos grans, Envia’m un àngel o Boig per tu.

Va morir el 13 de febrer de 1999, després de finalitzar un concert a Vilafranca del Penedès.

Un altre naixement, el de Liam Gallagher

Liam Gallagher, un dels germans d’Oasis, va néixer l’any 1972 i és considerat com un dels responsables del moviment britpop.

Amb el seu germà van liderar un dels projectes musicals més sòlids del Regne Unit, aconseguint el rècord de situar el disc de debut que més vendes va aconseguir en una setmana. Definitely Maybe va ser un èxit, gràcies als senzills Live forever, Cigarretes & Alchol o Supersonic.
La banda seguiria el seu camí fins al 2009, que els germans van tenir una discussió molt forta que va acabar amb el grup. En la memòria queden temes com Don’t look back in anger, Stand by me o Wonderwall.
Posteriorment va fundar el grup Beady Eye i actualment està acabant d’enllestir el seu debut en solitari, As you were que arribarà el 6 d’octubre.