16.4 C
Pals
Divendres, 20 maig 2022
- Publicitat -

Tal dia com avui – 6 octubre

Marc Clapés
Marc Clapéshttp://www.primerafila.cat
Sóc el programador musical de la ràdio i també m'encarrego de presentar la Fórmula Tarda i la Primera llista A part de tot això, sóc el responsable del portal musical PrimeraFila.cat
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Lluís Companys proclama l’Estat Català

Els fets del sis d’octubre va ser un moviment insurreccional del govern de Catalunya, contra la involució conservadora del règim republicà l’any 1934. El President Companys va proclamar l’Estat Català de la República Federal Espanyol.

Aquest fet va desembocar en l’empresonament dels membres del Govern de Catalunya i de la suspensió de l’Estatut de Núria, així com la repressió en diferents municipis catalans.

Neix Instagram

Kevin Systrom i Mike Krieger van optar per un projecte de fotografia a través del mòbil i van compartir a través de l’App Store de l’any 2010 aquesta nova aplicació anomenada Instagram.

Un any després van arribar les etiquetes, per ajudar als usuaris a descobrir fotos d’altres usuaris. El 2012 arribaria la versió per Android. El 2013 arribaria la possibilitat d’etiquetar a persones.

El 2016 va ser l’any de la compra per part de Facebook, de la renovació del seu logotip i del nou servei de Instagram Stories.

Més de 1000 milions d’usuaris estan enganxats a la xarxa social.

Un altre naixement, el de Neus Català

Va néixer l’any 1915 a Guillamets i és l’única supervivent catalana d’un camp de concentració nazi.

Tot i que va néixer un 6 d’octubre, la seva padrina la va registrà com al 15 de juny, després de la desaparició de la documentació durant la Guerra Civil.

Al començament de la Guerra i després de diplomar-se com a infermera, va traslladar-se a Barcelona. El 1939 va travessar la frontera francesa amb 180 nens orfes. Va col·laborar amb la Resistència, centralitzant a casa seva la recepció i transmissió de missatges, armes i documentació i allotjant refugiats polítics. Va ser denunciada per les autoritats nazis i va ser detinguda l’any 1943. Un any després entrava a un camp de concentració fins a la seva alliberació. Va tornar a França i va continuar la seva lluita contra el franquisme.

El 2005 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi i 10 anys més tard va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.

I rematem els naixements amb el de William Butler

William Butler és un dels membres dels Arcade Fire i germà del líder del grup Win, que tenia un nom més de guanyador i per això deu tenir aquest privilegi.

William toca el baix, la guitarra i la percussió i va néixer avui fa 35 anys.

La banda va editar aquest any el disc Everything Now i l’any vinent el presentaran al Palau Sant Jordi de Barcelona el dia 21 d’abril.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

PODCAST | Emprenedors: la família Ensesa de l’Hostal La Gavina

Exquisidesa, senzillesa, humilitat, ànima, essència, història, art i cultura. Tot, servit en un entorn elegant, luxós però acollidor, proper i familiar, entre Sa Conca i la Badia de St Pol
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -