Es tanca la crisi política de Palafrugell

Fernández i Góez durant la signatura del pacte de govern l'any 2015

L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), i el seu primer tinent d’alcalde, Albert Gómez (CiU), han donat per tancada la crisi de govern. Una crisi que tenia l’origen en el fet que Fernández volgués valorar si les condicions de l’acord amb CiU eren les mateixes que quan el van signar.

El PSC de Palafrugell analitzava la proposta que li havia fet el president intercomarcal d’Unió, Xavier Dilmé, perquè el socialista Juli Fernández ocupés l’alcaldia fins a la fi del mandat. Recordem que el PSC i CiU de Palafrugell tenen un pacte de govern segons el qual el darrer any de mandat l’alcaldia passaria a mans del que fou cap de llista de CiU, Albert Gómez, actual primer tinent d’alcalde. Però Gómez va deixar Unió la tardor de 2015 i el partit democristià el considera un trànsfuga.

L’agrupació local del PDeCAT havia emès un comunicat en què donava ple suport a Albert Gómez com a alcaldable i líder del grup municipal. Els demòcrates apostaven per la continuïtat de l’acord amb el PSC, però advertien que això passa perquè Gómez ocupi l’alcaldia el darrer any de mandat.

Ara, l’alcalde ha explicat que «hem tingut debat» i que «el pacte és vigent», de manera que «volem que el maig o juny de 2018 es faci el canvi a l’Alcaldia».