12.5 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

El monestir de Sant Miquel de Cruïlles tanca temporalment

Les humitats detectades en dues columnes que sostenen part del sostre de l'edifici aconsellen la mesura

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons informa La Vanguardia en la seva edició de divendres 31 de juliol, el monestir romànic benedictí de Sant Miquel de Cruïlles ha hagut de tancar temporalment a causa de les humitats detectades en dues columnes que en sostenen part del sostre. El monument, que data del segle XI i està declarat be cultural d’interès nacional, va ser inspeccionat a principis de juliol per arquitectes de la Generalitat que van constatar el deteriorament dels pilars que podria afectar greument el monument i en van demanar el tancament.

L’edifici és propietat del Bisbat de Girona que l’any 2006 en va cedir gratuïtament l’ús al Consell Comarcal del Baix Empordà per un període de 90 anys, en el que l’església no hi te cap obligació de manteniment. La gestió de recuperació de l’emblemàtic monestir es regeix per un conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Bisbat i l’ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, i l’Obra Social de la Caixa hi ha fet obres de conservació i manteniment per valor de 400.000€.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Variabilitat primaveral amb més sol

Dijous en general amb més clarianes i estones de sol, però encara amb inestabilitat que pot fer créixer nuvolades convectives de tarda.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -