8.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

El monestir de Sant Miquel de Cruïlles tanca temporalment

Les humitats detectades en dues columnes que sostenen part del sostre de l'edifici aconsellen la mesura

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Segons informa La Vanguardia en la seva edició de divendres 31 de juliol, el monestir romànic benedictí de Sant Miquel de Cruïlles ha hagut de tancar temporalment a causa de les humitats detectades en dues columnes que en sostenen part del sostre. El monument, que data del segle XI i està declarat be cultural d’interès nacional, va ser inspeccionat a principis de juliol per arquitectes de la Generalitat que van constatar el deteriorament dels pilars que podria afectar greument el monument i en van demanar el tancament.

L’edifici és propietat del Bisbat de Girona que l’any 2006 en va cedir gratuïtament l’ús al Consell Comarcal del Baix Empordà per un període de 90 anys, en el que l’església no hi te cap obligació de manteniment. La gestió de recuperació de l’emblemàtic monestir es regeix per un conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Bisbat i l’ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, i l’Obra Social de la Caixa hi ha fet obres de conservació i manteniment per valor de 400.000€.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies