11.8 C
Pals
Dijous, 27 gener 2022
- Publicitat -

De tant en tant, et reconcilies amb les xarxes socials

Les xarxes socials tenen molts inconvenients, però de tant en tant passa alguna cosa que et reconcilia amb elles. Com la setmana passada: un amic publica un post que per casualitat em crida l’atenció, potser pel seu títol: “Si anem junts, ho aconseguirem”.

Em paro a llegir-lo i m’assabento que un grup d’uns vint municipis, liderats pel de Torroella de Montgrí, reivindiquen la millora de les carreteres del Baix Ter.

No sé si aquest moviment està inspirat en la recent Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible que es va celebrar a tot Catalunya fa poc i que, que jo sàpiga, va passar sense pena ni glòria. L’altre dia, en aquest mateix programa, el nostre company Adrià Pujol parlava de l’ús raonable dels mitjans de transport i de les mancances que hi ha al Baix Empordà. Al meu municipi, Ultramort, fa temps que els veïns parlem del mal estat de certs trams de carreteres al voltant del nostre poble, i sobre tot de la seva escandalosa perillositat. El tram de la Pera a Parlavà, el de Parlavà a Torroella, el de Verges a Ullà…

Normalment passa això: la gent parla, però a casa, i les administracions… callen. És com si els ciutadans tinguéssim por a reclamar. Un altre company, l’Andreu Paneque, ja ens va parlar de la desconnexió de la ciutadania de la política en general i dels debats locals. És curiós, cóm es van connectant els temes: transport, participació ciutadana, Baix Ter… Ostres, el Ter! Bernats pescaires, llúdrigues, blauets… un moment! Però també, per als ultramortencs amants de les passejades a peu o en bicicleta, la frontera insalvable que ens separa dels nostres veïns de l’Alt. El Ter és el no-riu que els nens d’Ultramort que van a l’escola a Verges han de travessar necessàriament en cotxe o autobús, quan podrien fer-ho en bicicleta si el pont entre Ultramort i Verges estigués degudament condicionat (seria més sostenible i saludable això, no?).

Ho hem fet saber a la nostra alcaldessa, que participarà a les reunions: volem carreteres més segures i, sobre tot, volem un pont habilitat pel pas de vianants i ciclistes, com el de Sant Pere Pescador o el de Torroella, sense anar més lluny. Confiem que els nostres representants municipals sabran defensar els nostres drets davant la Generalitat, i que es demostrarà que és cert que si anem junts, ho aconseguirem.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios