24.1 C
Pals
Dijous, 24 setembre 2020

La nova Taula de Cogestió Marítima vetllarà per la bona gestió i la protecció del Litoral del Baix Empordà

Formen aquest nou òrgan més de 76 empreses, entitats i organismes

El més llegit

La Policia Local de Begur deté la persona que trencava les barreres del camí vell de Tamariu

Aquesta matinada, la Policia Local de Begur ha detingut la persona que feia malbé les barreres del camí vell de Tamariu.

Comencen les obres del Camí de Ronda de Palamós

Les obres del port Marina de Palamós ja han començat. La reforma del camí de ronda ha aixecat polseguera. Segons...

Avui surt a les llibreries el llibre Ànima de Tramuntana, de Núria Esponellà

La nova obra de Núria Esponellà, Ànima de Tramuntana, guanyadora del 53è premi Prudenci Bertrana, sortirà avui a les...

S’anul·len les Rues de Carnaval 2021 de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro per evitar aglomeracions i garantir la seguretat

Els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i de Santa Cristina d’Aro anuncien l’anul·lació de les seves rues de Carnaval
Avatar
Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital

La Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà ja està constituïda, a partir d’una iniciativa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i del de Territori i Sostenibilitat. Es tracta d’un espai de participació i debat que vol gestionar les activitats i usos que es fan d’aquest espai, alhora que fomentar la seva conservació.

La Taula està formada, per 76 empreses, entitats i organismes relacionats amb la comunitat científica, la societat civil, l’economia blava, l’administració i les activitats marítimes. Amb la implicació d’aquestes entitats es vol introduir per primera vegada l’experiència en gestió d’activitats pesqueres i en l’àmbit marí.

La formació de la taula ha determinat tres objectius: vetllar per la conservació patrimoni natural, cultural i paisatgístic; la comptabilització dels usos i les activitats que hi tenen lloc, i finalment, facilitar la cooperació de tots aquells que hi participen.

El territori marí “Litoral del Baix Empordà” ha estat denominat espai natural protegit de la xarxa Natura 2000 i destaca pel seu paisatge i patrimoni natural. Comprèn l’extensió davant Palamós, Mont-ras, Palafrugell i Begur, així com els espais del PEIN de Muntanyes de Begur i Castell de Cap Roig.

- Publicitat -
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal del Baix Empordà crea un comitè de coordinació pels casos d’emergència

Dimarts passat, la Junta de protecció civil del Baix Empordà es va reunir amb l’objectiu de millorar les respostes...

El Consell Comarcal del Baix Empordà renova la senyalització de senderisme a l’entorn del Puig Segalar

Aquest estiu, l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà ha col·locat als municipis d'Albons i de La Tallada d'Empordà nous senyals de...

L’Ajuntament mostrarà en viu el procés de restauració dels gegants de Torroella de Montgrí del segle XVIII

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient de la importància de protegir i salvaguardar el patrimoni local, ha tirat endavant la restauració de les figures velles dels gegants de la vila, que es troben custodiades i són visitables al Museu de la Mediterrània.

El Teatre La Gorga reprèn els espectacles i presenta la programació del quart trimestre de l’any que inclou el Festival OnaDance

El teatre La Gorga de Palamós reprèn la programació estable i presenta pel quart trimestre de 2020 una àmplia varietat d’espectacles teatrals, musicals, de dansa i cinema, recollits en un llibret digital i de lectura fàcil.

Supermatí – 24 setembre 2020

Recupera l'informatiu d'aquest dijous

Altres notícies