11.7 C
Pals
Dimarts, 30 novembre 2021
- Publicitat -

Palafrugell apuja l’IBI i l’impost d’escombraries

Palafrugell augmenta un 2% l'Impost de Bens Immobles i un 5% la taxa d’escombraries

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Palafrugell augmenta un 2% l’Impost de Bens Immobles i un 5% la taxa d’escombraries. L’Ajuntament justifica l’increment perquè asseguren que han de fer front a més despeses.

Sobre l’IBI, l’Ajuntament assegura que cal apujar-lo perquè han crescut “els serveis que ofereix el consistori i les despeses que ocasiona, així com l’augment salarial dels treballadors de l’ajuntament d’obligació per part de l’Estat”.

Pel que fa a les escombraries, asseguren que creixerà per culpa del nou contracte d’escombraries. Des de l’ajuntament ho justifiquen per “la necessitat de fer front al nou contracte del servei que ha d’acabar amb les problemàtiques de recollida i de neteja viària·.

Bnonificacions de l’IBI

Les noves taxes contemplen una bonificació en l’IBI que pot arribar al 50% en aquelles finques que tenen un valor cadastral fins a 122.520 euros i que instal·lin plaques solars i apostin per una energia més neta. Un dels canvis que s’han plantejat és el que afecta a les finques amb un valor cadastrals superior als 400.000 euros la bonificació serà del 10%.

Crítiques del PSC

El portaveu socialista, Juli Fernández, parla de “nul•la sensibilitat del govern municipal apujant els impostos i taxes per l’any 2022”. El PSC hi va votar en contra. Creuen que aquesta pujada és “irresponsable en uns moments en que les famílies i les empreses ho estan passant molt malament per les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària de la COVID -19”.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Jordi Mias: “Hem recuperat dades del 2019, però encara falta recuperar alguns mercats”

Segons Jordi Mias Morell, president de la Costa Brava Verd Hotels, el sector hoteler ha experimentat una gran recuperació en les...
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -