13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

Francesc Subirats: “El teatre a Palamós està en un moment òptim i no para de crèixer”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Francesc Subirats: "El teatre a Palamós està en un moment òptim i no para de crèixer"
/

El Teatre la Gorga de Palamós celebra aquest any els 120 anys de la inauguració del teatre. En declaracions a Ràdio Capital, el Regidor de Cultura del municipi, Francesc Subirats, s’ha mostrat orgullós dels resultats d’aquest any i ha remarcat la importància de tradició d’aquest centre cultural. 

Durant el passat 2018, el Teatre La Gorga ha acollit un total de 172 espectacles, reunint unes 31.000 persones. Això significa una mitjana d’unes 180 persones per proposta, i un 53% de l’aforament de la sala per funció. Actualment, les funcions i els respectius assajos es reparteixen l’espai. El regidor de Cultura de Palamós ha especulat que, en un futur, podrien traslladar-se els assajos a un altre local. 

Subirats també ha considerat una possible associació dels espais culturals del Baix Empordà, per tal d’aconseguir més difusió i accés a la cultura de les altres poblacions.

En termes específics, Francesc Subirats ha destacat el paper de la dansa a Palamós, una disciplina que s’ha mostrat rellevant i amb molt de potencial al municipi, amb projectes com CobosMika, la companyia estable del Teatre La Gorga.

Per altra banda, Subirats no acaba de veure clar el ressorgiment de les sales de cinema a la localitat, on ja no en queda cap d’oberta. El regidor ha confessat que l’Ajuntament pot fer molt poca cosa davant aquesta situació i que l’única opció actual seria una inversió privada. 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios