11.3 C
Pals
Dissabte, 17 abril 2021
- Publicitat -

El Centre Cultural La Gorga celebra 120 anys d’història

Es va inaugurar el 13 de febrer de 1899 i actualment és un lloc emblemàtic de la vida cultural de Palamós

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Centre Cultural La Gorga de Palamós està d’aniversari. Aquest any se celebren els 120 anys d’història d’un dels edificis més emblemàtics de la vida cultural del municipi. Es va inaugurar el 3 de febrer de 1899 a càrrec de la Sociedad Recreativa Centro Económico.

Amb motiu d’aquesta celebració, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ha realitzat un acte commemoratiu que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i del regidor de Cultura, Francesc Subirats. S’ha inaugurat una exposició fotogràfica a l’exterior de l’edifici on a través d’uns plafons amb imatges del centre cultural es pot fer un repàs de la història d’aquest espai emblemàtic.

Un acte que ha comptat també amb la descoberta d’una placa d’interpretació històrica i amb la participació de la Coral El Progrés, entitat degana de l’activitat cultural a Palamós que precisament ja va participar l’any 1899 en l’acte d’inauguració de l’edifici. Un vermut popular i una actuació de la formació musical de Roger Canals han posat punt i final a aquesta commemoració.

HISTÒRIA DEL CENTRE CULTURAL LA GORGA

Al llarg de la seva trajectòria el Centre Cultural La Gorga ha patit diverses transformacions i ha passat per moltes etapes diferents. En un primer moment, era propietat de la Sociedad Recreativa Centro Económico, una entitat de caràcter popular creada l’any 1877. L’espai va remodelar-se en diverses ocasions, l’última l’any 1996 quan va començar la darrera etapa amb el Centre pràcticament igual a com es coneix avui dia. 

El Centre Cultural La Gorga segueix sent en l’actualitat l’equipament referent de l’activitat cultural a Palamós. Així ho demostren les dades recopilades de l’any 2018, on 30.800 persones varen passar per aquest equipament per gaudir dels 172 espectacles que hi havia programats. Precisament les activitats organitzades l’any passat al teatre es van duplicar respecte a l’any 2017, i el nombre d’espectadors es va triplicar. 

Aquestes dades facilitades des del Consistori suposen una mitjana de gairebé 180 persones per activitat amb un 53,41% d’ocupació. De tots els espectacles que van passar per l’escenari de La Gorga el 2018, un total de 54 varen ser de l’àmbit professional: 18 de dansa, 10 de música, 20 de teatre i 6 de cinema. El centre va tenir 349 dies d’activitats, una dada que suposa un 95,62 % d’obertura.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els Agents Rurals demanen regular l’accés als espais naturals gironins davant de l’increment d’usuaris els darrers mesos

Donen per fet que aquest tipus de turisme "ha arribat per quedar-se" i diuen que "a vegades es va darrera del problema"
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -