14.2 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 03/05/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 03/05/2017
Loading
/

Facebook confessa que s’ha fet propaganda electoral a la seva plataforma

Facebook admet en un document públic que la seva plataforma ha estat manipulada per governs de tot el món per afectar l’opinió pública, és a dir, per distribuir propaganda.
Aquesta confessió forma part dels esforços de la companyia per reforçar la seva seguretat i eludir les crítiques rebudes per la seva passivitat en determinats temes,com la propagació d’informació falsa o la distribució de vídeos en directe amb contingut criminal.
Facebook ha anunciat mesures. La primera ha estat tancar uns 30.000 perfils a França just abans de les eleccions presidencials. Admeten que això era una prioritat a causa del gran volum de contingut i les grans audiències que reben les informacions falses.

Els grans d’internet retiren el suport a l’Apple Watch

L’Apple Watch comença a quedar-se sense suport. Empreses com eBay, Google o Amazon han deixat de produir o actualitzar, sense avís ni explicació, les aplicacions específiques per a aquest rellotge intel·ligent. La retirada d’aquestes apps arriba en ple enfonsament de les vendes dels SmartWatch: l’última dada coneguda és del tercer trimestre de l’any passat, quan es van vendre 3,6 milions de rellotges intel·ligents, menys de la meitat que en el mateix període de l’any anterior
L’últim en deixar-ho ha estat Google Maps, que ha descartat l’actualització nativa en iOS compatible amb Apple Watch.

Els avions podran estar localitzables permanentment

Arran de la desaparició del MH370 de Malaysia Airlines, les autoritats de navegació aèria han tornat a plantejar-se la necessitat de poder tenir controlada en tot moment la posició d’un avió, cosa que, tot i que sembla estrany al segle XXI, encara no està solucionada.
Una de les possibilitats proposades és la de transmetre les dades automàtiques de posició i rumb que genera un avió mitjançant satèl·lit. D’aquesta manera, quan un avió travessa oceans, deserts o zones no poblades, podrà estar permanentment localitzable. Malaysia Airlines precisament acaba d’anunciar que començarà en breu les proves d’aquest sistema.

L’avantatge és que no ha d’instal·lar ni modificar res en els seus avions, ja que el que ha contractat l’aerolínia és un seguiment dels senyals dels seus avions des dels satèl·lits per després enviar-los a terra, des d’on es poden monitoritzar.
Per ara només hi ha deu satèl·lits en òrbita dels 66 previstos, però per 2018 està previst que estiguin en òrbita tots, de manera que Malaysia Airlines podrà tenir informació en temps real de la posició de tots els seus avions.

Aeroports Espanyols i Navegació Aèria, que és l’empresa que gestiona l’espai aeri espanyol, que inclou zones de l’Atlàntic nord, ha signat també un acord per fer proves del sistema via satèl·lit que utilitzarà Malaysia Airlines.

Nou creixement de les vendes de videojocs

L’Associació Espanyola de Videojocs, AEVI, ha informat a través d’un comunicat oficial sobre les dades de facturació i vendes de l’any passat 2016 en la indústria del videojoc a Espanya. Tal com venia sent habitual, aquest passat any ha estat també excel·lent per al mercat dels videojocs, amb un creixement que s’estima per sobre del 7.4% en facturació respecte a l’any 2015. Això dóna un total de 1.163 milions d’euros facturats en el període de gener a desembre del curs passat.

Venudes més de 55 milions d’unitats del Galaxy S7

Segons els analistes de mercat de Strategy Analytics, els Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge de Samsung ja han venut 55 milions d’unitats a tot el món, una xifra molt notable que col·loca al terminal sud-coreà només per darrere de les diferents versions de l’iPhone, el smartphone més venut del món.
Només entre gener i març d’aquest any s’han venut més de 7 milions d’unitats del Galaxy S7, segons expliquen, a causa de l’absència d’un nou model de phablet i del retard anunciat del Galaxy S8.

Instagram soluciona un error que tornava a etiquetar usuaris en les imatges

Instagram ha arreglat un error pel qual cada vegada que un usuari inhabilitava i posteriorment tornava a habilitar el seu compte, els contactes d’aquest usuari rebien notificacions de totes les fotografies en què havien estat etiquetats. Aquest error no causava problemes directament a l’usuari, però si era una molèstia per a tots els seus contactes etiquetats en les fotografies, ja que de cop i volta veien que se’ls havia etiquetat en una gran quantitat de fotos d’anys enrere.

Aquest problema portava afectant molts usuaris d’Instagram des de gener de l’any passat, tal com confirmaven diverses persones en els seus comptes de Twitter.

Projecte per estudiar l’acceleració de l’aprenentatge del cervell

L’agència nord-americana de projectes de defensa avançada, ha començat a treballar en el seu programa per accelerar les habilitats cognitives d’aprenentatge en els humans a partir de la neurestimulació. El programa es va donar a conèixer al març de 2016 i ara l’han posat en marxa, amb un primer enfocament en desxifrar els mecanismes neuronals implicats en l’estimulació dels nervis en relació amb la plasticitat cerebral, responsable de l’adaptació a l’entorn.

Aquest primer enfocament busca descobrir els indicadors fisiològics que avisen que una estimulació funciona i si hi ha algun efecte secundari en l’estimulació. Posteriorment es posarà en marxa un enfocament més pràctic basat en la tecnologia per entrenar el cervell en el procés d’aprenentatge i així accelerar-lo.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell celebrarà el tradicional Vot de la Vila el dilluns de Pasqua

Fotografia del far de Sant Sebastià | Ajuntament de Palafrugell El proper Dilluns de Pasqua, 1 d’abril, se celebrarà la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -