9.7 C
Pals
Dijous, 14 Novembre 2019

Tecnologia i oci digital 14/03/2017

El més llegit

Què han votat els teus veïns a les eleccions generals del 10N?

Tens curiositat per saber si a la teva població la formació política que has votat té molt pes? I a la zona per on vius? Comprova-ho en aquest mapa interactiu de Ràdio Capital de l'Empordà

Lluís Puig, alcalde de Palamós: “Estem preparats per convertir el Port de Palamós en port Schengen; però hi ha falta de voluntat”

En una entrevista a Ràdio Capital de l'Empordà, Lluís Puig, ha analitzat la situació urbanística a Palamós, els resultats de les eleccions generals del 10N i ha contestat al candidat del PSC Girona, Marc Lamuà, sobre el port de Palamós

Òscar Aparicio, cap del PSC Bisbal: “Decidim si s’ha de municipalitzar el servei de l’aigua o no, però s’ha de solucionar”

El líder del PSC Bisbal, Òscar Aparicio, ha valorat la situació del PSC a les comarques gironines després de les eleccions generals però també ha tingut temps per aprofundir en l'actualitat bisbalenca

El concurs de Gossos d’Atura de Torroella retrà homenatge a Jordi Muxach

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre tindrà lloc la Fira de Sant Andreu, en la qual se celebra el concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí

Demanen anul·lar la sentència a Bassa per l’error de la conselleria d’Ensenyament

"No es tracta aquest d'un mer error material, sinó determinant per establir la responsabilitat de Bassa, ja que la seva condemna s'ha basat en fets d'altre, de la titular real del Departament d'Ensenyament"
Avatar
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.


Whatsapp està provant un sistema de publicitat

WhatsApp vol rendibilitzar la seva milionària base d’usuaris. El primer pas es va produir fa uns mesos, quan la companyia propietat de Facebook va anunciar un canvi en les condicions d’ús que obria les portes a la utilització comercial de les dades dels seus usuaris. Els que no hagin renunciat al consentiment exprés en els 30 dies següents al canvi de condicions seran els que primer han de comprovar l’explotació comercial del servei.

I es que la companyia està estudiant anuncis ‘dirigits’ per evitar la fuga d’usuaris.

Reuters ha tingut accés a un document intern que explica les proves que l’empresa està realitzant ja per rendibilitzar l’ús de l’aplicació. Segons l’agència, l’empresa enfocaria la monetització de WhatsApp facturant a les empreses l’accés als comptes dels seus usuaris. És a dir, que un anunciant podria, en teoria, enviar la seva publicitat directament als mòbils de determinats usuaris, molt segmentats per perfils, una cosa que sap fer bé Facebook, a través de la seva experiència amb el sistema d’anuncis.

Wikileaks filtra un “pirateig” de mòbils per part de la CIA
El portal de filtracions Wikileaks va difondre la setmana passada detalls d’un programa encobert de ‘pirateig’ de la CIA nord-americana, com a part d’una sèrie en set lliuraments que defineix com “la major filtració de dades d’intel·ligència de la història”. Segons explica WikiLeaks, aquest primer lliurament, anomenat “Year Zero” i en què s’exposen els sistemes de ‘hackeig’, programari maliciós i armes cibernètiques emprades per l’agència d’espionatge nord-americà, comprèn 8.761 documents i arxius, procedents d ‘ “una xarxa aïllada i d’alta seguretat situada al Centre d’Intel·ligència Cibernètica de la CIA a Langley, Virgínia “. El portal de filtracions assenyala que va obtenir els documents d’una persona que va tenir accés a ells quan la CIA va perdre el control informàtic sobre els mateixos. Segons el comunicat, la CIA i els serveis d’intel·ligència aliats han aconseguit saltar-se el xifrat en serveis populars de telefonia i missatgeria com Signal, WhatsApp i Telegram, ha informat The New York Times.

Intel compra Mobileye
Intel, el fabricant de processadors, ha comprat Mobileye per 14.700 milions de dòlars (al voltant de 13.780 milions d’euros) per fer un pas estratègic en el sector de l’automoció. Mobileye és una coneguda empresa de Jerusalem especialitzada en donar múltiples solucions de programari per als cotxes. Evitar accidents, assistir tecnològicament a l’ésser humà al volant i aplanar el camí del vehicle de l’endemà, són alguns dels objectius de Mobileye.

El “pare d’internet” creu que la xarxa està en perill
Tim Berners-Lee ha configurat, en gran mesura, la manera en què ens relacionem en l’actualitat. Sense ell, la World Wide Web no existiria tal com la coneixem, per aquest motiu molts ho consideren com ‘el pare d’Internet’. No obstant això, 28 anys després de la seva creació, el progenitor tem per el seu fill.
En una carta oberta escrita per a la fundació que vetlla per la millora i disponibilitat de la web, Berners-Lee es mostra preocupat per “tres noves tendències” que considera que “hem de aplacar perquè la web pugui assolir el seu potencial autèntic com a eina que serveixi a la humanitat”. Les tres qüestions que apunta són el control de dades personals, les notícies falses i l’opacitat de la política.

Messenger se suma al plagi de les històries d’Snapchat
Primer va ser Instagram amb les seves Històries. Després, el propi Facebook. Poc després, WhatsApp. I ara, Messenger és l’última aplicació de l’imperi de Facebook que se suma a la moda de les publicacions efímeres que va iniciar snapchat. Lluny d’avergonyir-se de copiar la idea, Facebook ha abraçat l’assumpte amb força. La nova funció portarà per nom Messenger Day i la idea és tan simple com podria ser: llisques el dit a la pantalla de l’app de missatgeria, accedeixes a un nou espai en què es poden fer fotos, gravar vídeos curts per a un contacte en concret, un grup de fins a cinc o per pujar-los a la teva història, on el veuran tots els que facin servir l’aplicació en els seus mòbils. Passades 24 hores, independentment de a qui li hagis enviat la publicació, aquesta desapareixerà soleta, com porta passant a snapchat des de 2013.

Masses versions d’Android sense actualitzar
Android és el sistema operatiu més usat del món i és present en més del 84% de telèfons del món. No obstant això, té un gran problema: està fragmentat, o en altres paraules, té moltes versions antiquades que encara s’utilitzen en molts d’aquests telèfons. Segons les xifres oficials de Google del mes de març, Nougat tot just té un 2,8% de la quota de mercat entre les versions 7.0 i 7.1 d’Android. La versió més actualitzada és la llançada en 2015, Android 6.0 (Marshmallow), que per si sola acumula un 31,3% del total de telèfons sota el sistema de Google. Tot així, si se sumen totes les versions de Lollipop, el percentatge és superior, amb un 32,5% entre les versions 5.0 i 5.1. Per filar encara més prim, un 20,8% dels usuaris segueix utilitzant Android 4.4, que es va llançar en 2014 i fa temps que ha estat abandonat.

Últimes notícies

Efemèrides – 14 novembre

Efemèrides i curiositats d'aquest 14 de novembre

Comença el reforç de personal als serveis socials de Palamós i Vall-llobrega

El reforç és fruit d'un acord amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per actualitzar la gestió de l'equip bàsic d'atenció social primària

Viatges Capitals: Varsòvia

Coneix la capital de Polònia, Varsòvia gràcies als Viatges Capitals de Ràdio Capital de l'Empordà. Descobreix els monuments més interessants i la cuina.

Palafrugell renova la senyalització en diversos carrers del municipi

L’objectiu és pacificar el trànsit i per fer-ho s’ha canviat la major part de la senyalització vertical i pintat de nou passos de vianants, millorant les senyalitzacions horitzontals

Supermatí – 14 novembre 2019

Recupera el programa d'aquest dijous!

Més notícies