11.5 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 21/06/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 21/06/2017
Loading
/

Apple declara la guerra a les filtracions d’informació

Apple ha declarat la guerra als que filtren informació o fins i tot imatges dels seus productes abans que els faci oficials. Per exemple, el cas del nou iPhone, les característiques del qual ja es coneixen gairebé fil per randa des de fa mesos gràcies a diverses fonts properes a la producció del telèfon.

Per això, Apple ha format un equip amb un grup d’empleats preparats específicament per localitzar qui filtra la informació perquè aquesta mai arribi a la competència ni a la premsa. I per a això, ha contractat investigadors que prèviament han format part d’agències d’intel·ligència dels EUA com la NSA, l’FBI, el Servei Secret o l’exèrcit.

La informació sobre aquesta operació d’Apple ha estat publicada curiosament per The Outline, que cita un enregistrament obtingut per ells mateixos d’una sessió informativa de la companyia amb els seus empleats.

Google indexarà ofertes de feina

Google ha estrenat una eina del seu motor de cerca per ajudar els usuaris a rastrejar i trobar ofertes de treball que s’ajustin a les seves necessitats laborals. De moment, funciona en anglès, però està previst que s’adapti a més països i idiomes en els propers mesos.

Segons ha anunciat la companyia tecnològica al seu blog, els usuaris que introdueixin a Google la frase “treballs a prop meu” o fórmules similars que estiguin relacionades amb la recerca d’ocupació rebran resultats que els permetin veure ofertes de treball a internet.

Google afirma que col·laborarà amb serveis web que es fan servir en la recerca d’ocupació, com LinkedIn o Monster perquè la seva eina s’inclogui en els resultats dels anuncis d’aquests llocs tan aviat com estiguin publicats a internet.

Donald Trump lamenta la “antiquada tecnologia” del seu govern

El president nord-americà, Donald Trump, ha lamentat la “antiquada tecnologia” amb la qual treballa el govern federal en una trobada amb els caps de grans empreses tecnològiques com Apple, Microsoft o Amazon, que van remarcar la importància de la formació professional i la immigració.

Entre els assistents es trobaven el conseller delegat d’Apple, Tim Cook; el d’Amazon, Jeff Bezos; el de Microsoft, Satya Nadella; Oracle, Safra Catz; i el president executiu de Alphabet, l’empresa matriu de Google, Eric Schmidt.

Es tracta de la segona trobada d’aquesta categoria entre Trump i els representants de Silicon Valley, els quals han mostrat recel de les polítiques del mandatari especialment en matèria de canvi climàtic i immigració.

Google lluitarà més intensament contra el contingut extremista

Kent Walker, vicepresident i conseller general de Google, ha transmès la intenció de la companyia de millorar en la lluita contra el contingut extrem a la xarxa i per això ha publicat al seu blog oficial la tribuna que ha publicat l’edició impresa del diari Financial Times. En aquesta publicació, Walker comenta els quatre passos que la companyia ha decidit fer per pal·liar la proliferació i viralització de contingut extrem.

Amb contingut extrem, Google entén tot el que pugui generar violència en línia i en el món real, siguin incitacions a actes terroristes, a agressions a grups culturals o opinions polítiques que promoguin una o altra cosa.

Per acabar amb això, diu Walker, Google ha treballat amb diverses agències governamentals per saber com reconèixer i eliminar millor aquest contingut. Això els exigeix millorar la tecnologia dels seus sistemes per a, per exemple, saber identificar millor els vídeos de YouTube relacionats amb el terrorisme, de manera que puguin eliminar-se ràpidament i denunciar els seus responsables a les autoritats.

La CIA espia routers de tot el món segons Wikileaks

Tomato, Surfside i Claymore. Aquests són els noms de les eines que la CIA utilitza per colar-se als routers de mig món. Així ho ha revelat Wikileaks, que diu en un informe que la CIA pot colar-se als dispositius més comuns del mercat (d’empreses com Linksys o D-Link) accedint a contrasenyes generals de les xarxes, però també reescrivint la programació dels routers per tenir lliure accés a la connexió a internet dels usuaris. Tot això sense que l’afectat s’assabenti que està sent espiat.

Si la CIA està tan interessada en routers és perquè per ells passa tot el trànsit d’un ordinador, de manera que si són capaços d’intervenir-los, poden saber fàcilment quines pàgines visita la gent. Per a això, utilitzen una eina anomenada Claymore que escaneja xarxes i identifica els dispositius. Fet això, utilitza dos errors (Tomato i Surfside) per atacar els punts febles dels sistemes de D-Link i Linksys i obtenir les claus d’administrador que garanteixen l’accés al router.

EUA acusa Corea del Nord d’estar al darrere del virus Wannacry

L’Agència de Seguretat Nacional Americana ha atribuït l’atac amb el virus WannaCry del passat mes de maig a Corea del Nord. Aquest virus del tipus ransomware va infectar a més de 300.000 equips en 150 països. Espanya va ser un dels primers a veure’s afectat per l’atac.

Segons The Washington Post, que cita una persona relacionada amb la investigació, l’agència ha estudiat l’estratègia, les tècniques i els objectius durant diverses setmanes i, des de la setmana passada, considera que l’agència d’espionatge de Corea del Nord, l’Oficina General de Reconeixement, està darrere del virus.

Descobreixen un virus informàtic capaç d’atacar una central elèctrica

Un grup de hackers que treballa per al govern rus ha desenvolupat un virus informàtic pensat per desactivar els equips de les centrals elèctriques dels EUA.

Segons informa The Washington Post, els investigadors que l’han descobert diuen que és el més agressiu d’aquest tipus fins al moment. Els seus descobridors l’han anomenat CrashOverride en un informe publicat el passat dilluns. La seva primera víctima, però, va ser una central elèctrica de Kíev el 2015. Els hackers van aconseguir aturar una cinquena part de la producció de la planta amb un atac a distància.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -