14.2 C
Pals
Dimarts, 19 març 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 24/05/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 24/05/2017
Loading
/

Fora restriccions per fer servir Netflix o Spotify a Europa

A partir de l’any vinent els ciutadans europeus que viatgin temporalment a qualsevol país de la Unió podran accedir a les plataformes digitals que tinguin contractades des de casa, com per exemple Netflix, Movistar o Spotify.

El Parlament Europeu ha aprovat una nova llei que permetrà als abonats a serveis d’aquest tipus continuar consumint aquests continguts si es desplacen a un altre estat dins de la Unió Europea.

Aquest nou reglament té com a objectiu evitar l’anomenat “geobloqueig” que es dona actualment. Això sí, la llei especifica que aquest dret només serà vigent en casos de desplaçament temporal.

Per altra banda, l’eliminació del roaming el proper 15 de juny, podria suposar un augment de consum d’aquestes plataformes quan els usuaris viatgen a altres països.

Novetats a la vista a Whatsapp

La darrera versió beta de Whatsapp inclou la incorporació de filtres per a fotografies i vídeos de manera que es puguin retocar les imatges abans d’enviar-les als nostres contactes. L’usuari només ha de seleccionar la imatge o vídeo a enviar, lliscar el dit cap amunt per mostrar els filtres disponibles, seleccionar-ne un i enviar el missatge. Segons sembla, aquesta beta estaria únicament disponible de moment en l’iPhone.

Per altra banda, Whatsapp estaria ja provant els pagaments entre usuaris, una de les apostes fortes de Facebook i que està ja disponible a Messenger als Estats Units.

Google llençarà una versió ‘light’ d’Android

Google planeja el llançament d’una nova versió de Android, Android Go, enfocada a dispositius d’especificacions tècniques molt limitades, amb menys d’1 GB de memòria i en regions on la connectivitat no està sempre garantida.

No és la primera vegada que Google intenta aquesta estratègia. Android One, una versió simplificada del seu sistema operatiu, apuntava en la mateixa direcció. Els requisits de Go, però, són fins i tot menors i el sistema operatiu serà capaç de transferir informació entre diferents dispositius sense que hi hagi disponible una xarxa Wifi o cobertura telefònica.

Juntament amb Android Go, la companyia distribuirà també aplicacions com una nova versió de YouTube, YouTube Go, que permetrà descarregar vídeos per veure’ls sense connexió o limitar la qualitat dels mateixos per no esgotar la quota de dades disponible.

Venut per 110.000 euros un dels Apple I que encara funcionen

Una casa de subhastes alemanya ha venut per 110.000 euros un dels comptats models que encara funcionen de l’Apple I, l’històric primer ordinador personal que va produir Apple a finals dels anys 70.

El preu final aconseguit no ha assolit les expectatives, segons va reconèixer el responsable de la casa de subhastes Breker, que havia estimat que la venda d’aquest icònic dispositiu podria arribar als 300.000 euros.

La suma pagada per aquest ordinador no és molt elevada si es té en compte que s’estima que tan sols funcionen vuit dels 200 ordinadors d’aquest model que es van fabricar a la segona meitat dels anys 70. Fa quatre anys un dispositiu similar va arribar als 516.000 euros en una altra subhasta.

Nova estafa relacionada amb Whatsapp

I atenció amb una nova estafa que fa servir WhatsApp com a crida, l’anomenada Whatsapp de colors. Un web que imita l’adreça whatsapp.com. canviant la primera lletra per un símbol que, per un error en molts navegadors d’internet, s’interpreta com la’ w ‘, demana als usuaris que premin sobre un enllaç i ho comparteixin amb els seus contactes per així poder aconseguir una versió de WhatsApp amb nous colors.

Després de compartir l’enllaç, s’obliga als usuaris a instal·lar una aplicació que funcionen com ‘adware’, és a dir, aplicacions que mostren publicitat sense permís als infectats.

Les estafes a través de WhatsApp són cada dia més comuns, pel que és de vital importància comprovar abans d’instal·lar que el que s’ofereix prové realment dels creadors de l’app i que la font és fiable.

Instagram permet ara adornar fotografies

Instagram ha anunciat un nou paquet de característiques per a la seva aplicació. La més destacada és l’opció d’adornar les fotografies, a l’estil del que ja venia fent snapchat amb els seus filtres de realitat augmentada.

També han introduït l’opció d’inserir hashtags a les històries i un esborrany que elimina detalls d’una fotografia de forma precisa i sense que es noti en excés el retoc sobre l’original.

Aquests filtres són una de les característiques més populars de Snapchat i una de les últimes que la xarxa social de fotografies ha inclòs.

Hi havia remei per al Wannacry però els afectats no havien aplicat les actualitzacions

També hem sabut que Microsoft va enviar una actualització de seguretat “crítica” el 14 de març que barrava el pas al virus Wannacry que fa dues setmanes va afectar tot el planeta. Però les organitzacions afectades no l’havien aplicat encara.

Per altra banda, Edward Snowden s’ha fet ressò de la notícia i ha dit que “si la NSA hagués comunicat la decisió de seguretat de manera privada quan la van trobar i no quan ho van perdre en una filtració, això podria no haver passat”.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×19

Avui hem tornat a ser del Barça. Sempre fidels. En Josep ha parlat de les pitjors expulsions dels entrenadors...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -